Gelişmek okumakla mümkün
Bir insanın kendini geliştirmesi günümüz koşullarında çok önemli taşıyor. Çünkü kendini geliştirmeyen insan çocuğunu, eşini, etrafındakileri ve kısacası toplumun gelişmesine mani oluyor. Çünkü toplumsal hayat insanların birbirleriyle iletişimi sayesinde ilerliyor.
Kendini geliştirmeyen insan bi anlamda toplumun ve ülkenin gelişme zincirini etkiliyor diyebiliriz kısaca. Peki insan kendini nasıl geliştirmeli sorusu akıllara geliyor o zaman da. İnsan kendini en başta kitap okuyarak geliştirebilir düşüncesi bende ağır basıyor. Ama sadece kitap okumakta bu iş için yeter mi diyorsanız asla yetmez.
Kitap okumaya ilk sıralarda ele alınması gereken bir olgu olarak bakıyorum. Ama maalesef toplumumuza baktığımız zaman kitap okuma alışkanlığının çok yaygın olduğunu görmüyoruz. Avrupa’da insanlar ne zaman boş bir zaman dilimi yakalasalar vakitlerini kitap okumaya ayırırken bu durum bizde pek öyle olmuyor.
Tramvayda veya toplu taşıma araçlarına baktığımız zaman aslında bu tabloyu çok iyi görebiliyoruz. Elinde kitapla seyahat eden çok fazla kişi maalesef göremiyorsunuz. Genellikle milletimiz kulağına kulaklık takıp seyahat etmeyi tercih ediyor. Bu asla yanlış bir şey değil tabiki müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna söylenmemiştir.
Müzikte elbette kişisel gelişimin önemli parametrelerinden birini oluşturuyor. Ama müziğe ayrılan zaman kadar kitaba da zaman ayrılması gerektiği konusunda fikirlerim daha ağır basıyor. Kitap okumamanın bedellerinin daha ağır olduğunu düşünüyorum. Dilerim daha çok okuyan bir toplum olmak ümidiyle sözlerime son veriyorum.
Dostlukla kalın…