Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Haşhaşlı Çörek

Haşhaşlı Çörek

2020’nin son haftasından herkese merhaba.

İnşallah 2021 hepimize başta sağlık, huzur ve mutluluk getirir ve içinde bulunduğumuz durumdan biran önce kurtuluruz.

Bu hafta haşhaşlı çörek tarifi vermek istiyorum. Haşhaşın faydaları saymakla bitmez. Kış aylarında haşhaşı daha da çok tüketmemiz gerekiyor. İnşallah bu tarifi sizde beğenirsiniz .O zaman tarifimize geçelim. Şimdiden afiyet olsun..

Malzemeler:

1 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket maya

2 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı şeker

Aldığı kadar un

Yarım kilo ezilmiş haşhaş

1 su bardağı sıvı yağ

Haşhaşı sıvılaştırmak için

Yapılışı:

 

Sütümüzü hafif ısıtıp yumurta, su, maya, şeker ve tuzu ekliyoruz .Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.4 eşit parçaya bölüp beze haline getiriyoruz .Beklemeden yufka kadar açıyoruz ve  yağlı haşhaş sürüyoruz.Tekrar bir yufka daha açıp üstüne seriyoruz.  Bol bol haşhaş sürüp diğer kata geçiyoruz. Bitince etrafından katlayıp yağlanmış tepsiye bastırarak yayıyoruz ve yarım saat bekletiyoruz .Üzerine isterseniz haşhaş isterseniz yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Not isteğe bağlı şeker de atabilirsiniz...

      AFİYET OLSUN

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi