Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Fırında Dana Biftek Tarifi

Malzemeler

3 parça kemiksiz dana biftek

Tuz

Karabiber

Kırmızı toz biber

Kekik

Kimyon

HAZIRLANIŞI

İlk olarak biftekleri inceltelim ve marine etmek için uygun bir kabın içerisine alalım. Daha sonra üzerine tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kekik, kimyon ve dilediğiniz baharatlardan ekleyerek karıştıralım. Daha sonra streç filmden bir parça keserek tezgaha serelim. Marine ettiğimiz dana biftekleri serdiğimiz strecin üzerine yatay bir şekilde dizelim. Streç film yardımı ile rulo şeklinde saralım rulo haline geldikten sonra strecin uç kısımlarını kıvıralım ve bu şekilde birkaç saat buzdolabında bekletelim vakit var ise 1 gece olsun. Süre sonunda tezgahımızın üzerine pişirme kağıdını alalım ve dolaptan aldığımız etimizi ortasına koyarak üzerindeki streci çıkartalım. Daha sonra pişirme kağıdını kenar kısımlarını denk getirelim ve katlayalım. Ardından aliminyum folyoya kenarlarını döndürerek kıvıralım, kenar kısımlarını döndürelim. Sonra pişirme kabımıza alalım ve 200°C fırında yaklaşık 1 saat pişirelim. Süre sonunda dana biftekler fırından alalım, pişirme kağıdını çıkartalım. Üzerinin güzel bir şekilde kızarması için tekrar fırına verelim. Kızaran rulo etlerimizi fırından alalım ve bıçak yardımı ile dilimleyelim.  Afiyet olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar