Havvanurla Helal Sofram

Havvanurla Helal Sofram

Çıtır börek

Çıtır börek

Sevgili okuyucularım ister kahvaltıda isterseniz de çay saatlerinde çok lezzetli ve yapımı kolay bir börek tarifi vereceğim. İç malzemesini kıyma, patates, ıspanak ya da peynir hangisiyle yapmak isterseniz hepsiyle ayrı güzel olur. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Malzemeler

Baklavalık yufka 600 gr

2 yemek kaşığı sıvı yağ 10 ml

1 tane soğan

500 gr kıyma

1 tane kırmızı biber

3 tane yeşil biber

2 tane domates

1 tatlı kaşığı salça 20 gr

1 tatlı kaşığı tuz 8 gr

2 tane domates

1 tatlı kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı nane

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı kekik

Kaşar peyniri 150 gr

Arası için tereyağı 125 gr

Sosu için

2 yumurta

1,5 su bardağı süt 300 ml

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 gr 1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Önce iç malzememizi hazırlıyoruz sonra yufkalarımızı erittiğimiz tereyağı ile tek tek yağlıyoruz. Sonra iç harcımızı ekliyoruz.Tekrar yufkaları üst-üste yağlayarak sermeye devam ediyoruz. Son olarak sosunu hazırlayıp üstüne döküyoruz. Not: yarım saat dinlendirdikten sonra 180 derece fırında 30 - 35 dakika pişirmenizi tavsiye ederim. Haftaya görüşmek üzere. Sağlıkla ve afiyetle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Havvanurla Helal Sofram Arşivi