Çıtır börek
Sevgili okuyucularım ister kahvaltıda isterseniz de çay saatlerinde çok lezzetli ve yapımı kolay bir börek tarifi vereceğim. İç malzemesini kıyma, patates, ıspanak ya da peynir hangisiyle yapmak isterseniz hepsiyle ayrı güzel olur. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
Baklavalık yufka 600 gr
2 yemek kaşığı sıvı yağ 10 ml
1 tane soğan
500 gr kıyma
1 tane kırmızı biber
3 tane yeşil biber
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça 20 gr
1 tatlı kaşığı tuz 8 gr
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kekik
Kaşar peyniri 150 gr
Arası için tereyağı 125 gr
Sosu için
2 yumurta
1,5 su bardağı süt 300 ml
1 çay kaşığı kabartma tozu
3 gr 1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
Önce iç malzememizi hazırlıyoruz sonra yufkalarımızı erittiğimiz tereyağı ile tek tek yağlıyoruz. Sonra iç harcımızı ekliyoruz.Tekrar yufkaları üst-üste yağlayarak sermeye devam ediyoruz. Son olarak sosunu hazırlayıp üstüne döküyoruz. Not: yarım saat dinlendirdikten sonra 180 derece fırında 30 - 35 dakika pişirmenizi tavsiye ederim. Haftaya görüşmek üzere. Sağlıkla ve afiyetle kalın.