Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Siyaset de modernleşmeli

Siyaset de modernleşmeli

Dün hafta başında ilk siyasi program CHP’nin birinci sıra adayı Abdüllatif Şener’in basın toplantısıydı.

Abdüllatif Şener’i önceden tanımıyorum. Ancak bu seçim süreci boyunca gördüğüm kadarıyla gerçekten hem akademisyen kişiliğiyle, hem siyasi kişiliğiyle ve hem de mülayim kişiliğiyle gerek CHP’ye, gerekse Konya’ya yakışan bir aday olduğunu hatta milletvekili olacağını düşünüyorum.

Yani Konya’daki bazı “kraldan çok kralcı” kişiler gibi, bir kişiyi toptan yok saymak veya bir kişiyi toptan var saymak benim düşünceme aykırıdır.

AK Partili çok sevdiğim dostlarım, ağabeylerim, kardeşlerim var. MHP’de keza aynı şekilde çok sevdiğim dostlarım, arkadaşlarım, ağabeylerim, kardeşlerim var.

Aynı şekilde CHP’de de, İYİ Parti’de de, Saadet Partisi’nde de, BBP’de de yani kısacası Konya’nın her kurum ve kuruluşunda çok sevdiğimiz dostlarımız bulunmakta. Hal böyleyken hangi partiye karşı kesin bir reddetme ya da kesin bir kabul etme düşünülebilir ki?

Biliyoruz ki, her partide olumlu ve olumsuz yanlar bulunmaktadır. Yani AK Parti çok güzel hizmetlerde bulunmuştur ama yanında yaptığı birçok yanlış da sayılabilir. MHP keza aynı şekilde bizlere doğru gelen politikalarının yanı sıra yanlış gelen politikaları da yok mudur? Ve diğer partilerin de, bize göre doğruları ve yanlışları yok mudur?

Zaten seçim yaparken, kendimize göre bir partiye oy vermeyi değil, bize en yakın gelen partiye oy vermeyi tercih ederiz.

Gelelim Abdüllatif Şener’in adaylık çalışmalarına…

Sayın Şener gerçekten Türk siyasetinde dürüstlüğüyle, sadeliğiyle, kibarlığıyla dikkat çekmiş bir isimdir ve kendisine göre en yakın bulduğu siyaseti tercih ederek CHP’den aday olmuştur. CHP’den aday olduğu için “tukaka”; eğer MHP veya AK Parti’den aday olsaydı “adamın kralı” mı olacaktı? Böyle bir değer yargısı ülkeyi de kişileri de bir yere götürmez.

Konya’da kendini AK Partili göstererek, ayrıcalık isteyen, insanlara tepeden bakan ve bunun gibi bir takım üstünlüğü kendinde gören insanlar bulunmaktadır.

Bu insanlar hayatlarında siyasetle uğraşmadıklarından, iktidar olmanın ne demek olduğunu görmediklerinden, Devlet’i tanımadıklarından, “kraldan çok kralcılık “yaparak aslında hem AK Parti’ye hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a zarar vermektedirler.

Tabii ki bunun Genel Merkez farkındadır. Yani sanılmasın ki, milletvekili aday adayı olanların içerisinden tombalayla aday belirlenmemiştir. Her birinin handikapları da aday adaylığı süresince göz önüne konulmuştur.

İşte bu nedenle bırakın Konya’da Abdüllatif Şener’in adaylığıyla, CHP’nin faaliyetleriyle uğraşmayı. Bir partiye neden oy verilmemesi değil, hangi partiye neden oy verilmesi gerekliliğini tartışmak ve halka anlatmak gereklidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR