Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Ne olacak bu asayiş?

Ne olacak bu asayiş?

Konya hiç de alışık olmadığı şekilde büyük sorunlar yaşamakta. Bilmiyorum bunun farkında mısınız ama inanın Konya’da yaşayan insanların tedirginliği ve korkusuna kulak vermek şarttır.

Neredeyse her gün abuk sabuk nedenlerle, ceviz kabuğunu doldurmaz kızgınlıklarla insanların birbirini öldürdüğünü görebilmekteyiz.

Burada hiçbir cinayet için şu haklıydı bu haksızdı gibi bir derdim yok. Yani hiç kimsenin diğer bir kimseyi öldürmede haklı bir nedeni olamaz. İnsan canına kıymanın makul bir nedeni olmaz. Burada “ben haklıyım, şundan dolayı kıydım, öteki haksız şundan dolayı öldürdü” gibi laflar abesle iştigalden başka bir şey değildir.

Şimdi genelde toplumda “Suriyeliler geldiler de ondan dolayı asayiş bozuldu” gibi laflar duymak mümkün. Ancak hiç birbirimizi kandırmanın gereği yok. Daha geçtiğimiz gün, Mevlana civarında 4 yaralı bir kişinin de hayatını kaybettiği cinayette Suriyeli mi var? Ya da Feritpaşa Mahallesinde yaşanan kanlı tartışmada bir kişi öldürüldü. Burada Suriyeli mi var? Bilakis iki olay da kendi aramızda çıkardığımız olaylar ve cinayetler.

Bakın burada şuna dikkat çekmek gerekmektedir. Ahlaki yapımız çok gevşedi. Dini yapımız tamamen gösteriş halini almaya başladı. Ülke sevgimiz, millet sevgimiz, milliyetçi duygularımız ortadan kalktı. Anlayacağınız bir kötü gidişat var. Ve bu kötü gidişatın vardığı yere bakınca maalesef hep insanların hayatlarının sona ermesine sebep oluyor.

İnsanın yaşama hakkı en tabii ve en çok olması gereken hakkıdır. Bunu elinden alırsanız zaten başka bir şeyi kalmaz.

Görünen odur ki, bu kötü gidişatı olumluya çevirmesi gereken en önemli mevkii insanların kendi vicdanları olması gerekir. Ve yine görünüyor ki, insanlar bu vicdani sorumluluklarını yerine getirecek durumda değiller. O zaman Devlet buna el atmalıdır. Devlet’in kolluk güçleri buna el atmalıdır. Devletin güvenlik teşkilatı buna el atmalıdır.

Artık canı sıkılanın elinde pompalı tüfekle ortada gezdiği dönem bitmelidir. Canı sıkılan, birileriyle kavga etmekte ve kavga ettikten sonra da silahını, tüfeğini çekip birbirini vurmakta…

Bu konu Konya’da büyük bir kangren haline dönüşmeden önlemi alınmalıdır. Bunun hiçbir izahı yoktur.  Dolayısıyla Konya da eski huzurlu şehir günlerine dönmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR