Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Konyaspor’u eleştirmek

Konyaspor’u eleştirmek

Eleştirmeyi çok seviyoruz. Yani, muhalefet, tabiri caizse ruhumuzda var. Ama sanırım muhalefet yapmanın kurallarına da çok uyduğumuz söylenemez. Biraz “muhalefet olsun diye muhalefet yapmak” gibi bir sorun içerisindeyiz.

Bilindiği üzere Konyaspor Kulübü, olağan genel kurulunu 16 Mart itibariyle yaptı. Yeni yönetim Ahmet Şan’ın başkanlığında; Ahmet Baydar, Ali Akkanat, Ali Kaya, Mehmet Günbaş, Abdullah Şanlı, AliKaraçayır, Sefa Coşkun, Zekeriya Mızırak, Mehmet Tosunoğlu, Mustafa Güncü, Fatih Tınmaz, Ömer Zeren, Celalettin Çakıcı, Hakan Salim Çağlayan, Mustafa Okcu, Gökhan Erkan, Ercan Yılmaz, Mehmet Ali Gökhan, Zekeriya Coşar, Fatih Yılmaz isimlerinden oluştu.

Buraya kadar her şey normal. Bundan sonraki süreçte ne oldu? Yeni yönetim listesi açıklanınca sosyal paylaşım sitelerinde kendisini Konyalı ve Konyasporlu diye nitelendiren birileri çıktı. Önce yönetimdeki isimlerin içerisinde “Galatasaraylı” olduğunu iddia ederek; daha sonra da “Ahmet Şan’la bu takımın bir yere varamayacağını” söyleyerek sosyal paylaşım sitelerinde yaşanan bu güzel genel kurula gölge düşürmeye kalktı.

Halbuki Ahmet Şan döneminde, yönetim oluşturulurken gayet dikkatli ve isabetli yönetimler olduğu Konyaspor’un sonuçlarına baktığımızda gayet başarılı oldukları gözükmektedir. Konyaspor yönetimi son dönemlerde bilhassa “çıtayı oldukça yükseltmiştir”.

Geçtiğimiz sene Türkiye liglerinin üçüncüsü olan Konyaspor, bu sonuca tarihinde ilk kez ulaşmıştır. Ayrıca yine tarihinde ilk kez Konyaspor hem Konya’yı, hem Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmeye hak kazanmıştır. UEFA’da mücadele vermiştir. Fenerbahçe’yi kendi sahasında 3-2 yenmesinden bahsetmiyorum bile…

“UEFA’da niye şampiyon olmadık” diyeni anlayabilirim. Ancak “bu yönetim ve bu başkan başarısızdır” diyeni maalesef anlamakta güçlük çekmekteyim.

Öteki taraftan, Konyaspor yönetimine giren adam Konyasporludur. Galatasaray’ın maçlarına da gidebilir, Beşiktaş’ın maçlarına da gidebilir, diğer takımların maçlarına da gidebilir. Ama Konyasporludur ve Konyaspor’un menfaatlerini düşünür. Yöneticileri de gittikleri, geldikleri yerlere göre değil, takıma ve kulübe verdikleri destek nezdinde değerlendirmek lazımdır.

Bu eleştiriyi yapan arkadaşlar bence biraz sabırlı olmalı ve bu, eleştirdikleri yöneticinin yaptığı destek ve çalışmaları gördükten sonra değerlendirmeye çalışmalıdırlar.

Konya’da bu konularda bile ayrışmaya yaşamaya kalkarsak, Konya’nın ekonomisi, sosyalliği, tarihi gibi alanlarda nasıl bir birleşme bekleyebiliriz ki?

Olaylara sağduyuyla yaklaşmak her zaman güzeldir. Mesela Galatasaraylı bir yönetici olmasını aynı zamanda “Galatasaray taraftarlarından birisinin Konyasporlu olduğu” gibi de değerlendiremez miyiz?  Bunları tartışmak ne takıma ne Konya’ya ne de Konyalı’ya bir şey kazandırmaz. Bunu böyle bilmelidir.

Bu vesileyle yeni seçilen yönetime tekrar tebriklerimi ve başarı dileklerimi iletiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR