Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Bir yıl deyip geçmeyin

Bir yıl deyip geçmeyin

Güneşin, Samanyolu Galaksisi içerisinde bir tam dönüşü 255 milyon dünya yılına denk geliyor. Yani güneş perspektifinden dünyaya baktığımızda 70 yıllık bir ömür yaklaşık 8 saniyeye denk geliyor. Bu 8 saniye içerisinde yaşadıklarımıza dikkat ederseniz ne kadar çok geliyor bize…

Hani derler ya “kelebeğin ömrü bir gündür” diye; işte bunu da sanırım o kelebeğe sormak lazım.

İşte bugün gazetemizde 1 yılı daha geçirdik. 5. yılımızı doldurduk ve 6. yılımızın ilk gününü yaşıyoruz.

Şimdi 1 yıl deyince herkese çok basit geliyor. “Aman, ne  olacak 1 yıl işte…” Ama işte bu yıllar çok kolay geçmiyor. 365 gün, 365 kere gazeteyi çıkarma görevini, bitiriyor ve ardından yeni güne tekrar sıfırdan başlıyorsunuz. Yani elinize gelen gazete müthiş bir kompleks çalışma ürünü aslında.

Haber Merkezi başlı başlına bir yaşayan organizma… Daha evvel haber merkezimizin “Melek”i bu organizmayı koordine ederken; şimdi de “Umut”umuz, “Can”ını dişine takarak koordinasyonu devam ettiriyor. Bu organizmanın içerisinde Berat, Gamze, Mehmet ve Veysel el ve ayakları oluşturuyor. Onlar olmazsa hareket kabiliyeti kalmıyor. Konya’nın en iyi spor sayfalarını yapan Fatih ve Mehmet gazeteye “zekilik, çeviklik ve aynı zamanda ahlak” kazandıran en önemli unsurlar.

Seyit Ahmet, internet sitelerimizde gerçek ve dürüst değişikliği yaratan, ilerlemeyi sağlayan ve de diğer internet sitelerinin de örnek aldığı site olma yolunda ilerleten bir web editörü olarak yüzümüzü ağartmakta.

Ethem Bey’i Konya’da bilmeyen yok. 41 senedir, bıkmadan, usanmadan aynı işi yapan ender isimlerden birisidir. Bir sebat örneği olarak da gazetenin son bir yılına da katkılarını sürdürmüştür.

Reklamda Hasan Hüseyin, İpek ve Merve bu organizmanın bel kemikleri olmuş ve de gazeteyle, dergiyle ve diğer tüm ek ve promosyonlarla gazetenin okura en ilgi çekici şekilde ulaşmasını sağlamışlardır.

Bunları sağlarken vitrinin mimarları Hatice ve Hakan olmuştur ki, grafiğin, gazetenin vitrini ve bu organizmada en önemli ayrıntı olduğunu hep göstermişlerdir.

Gelirlerin ve giderlerin dengesinin sağlanmasındaki en önemli unsur olan muhasebe birimi, Oktay Bey’le birlikte son bir yıldır, geçmişin tersine bir istikametle ileriye dönük çalışmaları tamamlamaya başlamıştır.

Bu arada nakit akışının dinamizmini sağlayan, tahsilatçı Mustafa ağabeyimizi atlamamak lazımdır.

Son bir yılda, gazete düzenini oturtmuş ve bu bir yılın, güneş perspektifinde sadece saliselerin, aslında çok şey yapılabilecek bir yıl olduğunu göstermiştir.

Çok hassas dönemlerden geçiliyor olmasına rağmen tüm bu hassasiyeti içerisinde barındırarak, sadece gazetecilik yaparak geçilen bir yıl olması da ayrı bir önem arz etmiştir. Birileri haber yaparken, “şu ne der, bu ne der” diye düşünürken gazetemiz bunlara kulak asmadan sadece gazeteciliğin ilkelerinin gerektirdiği yolu izlemiş ve ne birilerinin peyki olmuş ne birilerinden para gelsin diye eğilmiş ve ne de ilin yöneticilerinin hoşuna gitmek üzere bükülmüştür. Sadece gazetecilik yapmıştır.

Gazetemiz, özel haber konusunda lider gazetedir. Ekler, promosyonlar ve halka hizmet konusunda lider gazetedir. Mizanpaj konusunda, grafik konusunda, kısacası gazetecilik konusunda en üst seviyeyi paylaşmaktadır.

İşte bir yıl deyince, şirketler için ne kadar az bir süre olsa da yapılanlara bakınca hiç de azımsanmayacak bir süre olduğunu görmek gerekmektedir.

2017’den 2018’e geliş hikayesi en kısa ve sade haliyle böyledir. 2018’den 2019’a gidiş çok daha teferruatlı olacak ve 2019’un 4 Mart’ında anlatılacak şeyler çok daha fazla olacaktır.

İmtiyaz sahibi Sayın Ahmet Baydar’ın liderliğinde şimdiye kadar emeği geçen tüm çalışanlarımıza ve şu anda benimle birlikte gazetenin ilerlemesi için katkı veren tüm arkadaşlarıma ve hem destekleriyle, hem de dualarıyla bizleri unutmayan değerli Konyalı, Karamanlı ve Aksaraylı hemşerilerimize teşekkürü bir borç biliyorum. İyi ki varsınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR