Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Belediye başkanlarıyla son buluşma

Belediye başkanlarıyla son buluşma

Merkezde iki ilçemizin belediye başkanları değişiyor. İki gündür bu iki başkanımızın belediye başkanı olarak yaptığı son basın toplantısında bir araya geliyoruz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM MERAM’IN İŞİYDİ

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Meram’da çok büyük işlere imza attı. Aslında bu işlerden henüz Meramlı’nın haberinin olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Meramlı yapılan işleri anlamış olsaydı, Fatma Toru gitsin diye değil kesinlikle gitmesin diye çırpınırdı. Tabii ki belediye başkanlığı, siyaset, politika ayrı şeyler; particilik apayrı bir şey. Particilik içerisinde partililer kendi mensubu oldukları partili belediye başkanından, kendilerine has özellikler isterler. Bazı belediye başkanları bu ayrımcılığı veya kayırmacılığı yapar, parti tabanı da onu çok sever. Ama eğer belediye başkanı böyle bir imtiyaz tanımazsa, adaletli davranacağım derse, particiyi kayırmazsa kötü belediye başkanı olur. İşte parti üyeleri bu yönüyle politika üretmekte, siyaset yapmakta kısır kalırlar. Meram bu konuda aslında belki de derslerde okutulacak çok iyi bir örnektir. Meram, hemen hemen Konya’nın tüm “kalbur üstü” takımının, yönetim kadrolarının ikamet ettiği bir ilçedir. Dolayısıyla Meram belediye başkanına müdahale de çok fazla olur. Haliyle de zaten kimseyi memnun edemediğin hizmetlerden şehrin yöneticilerini de memnun edemezsin. Ve sonuçta da işte Meram ilçesinde her belediye başkanı bir dönem belediye başkanlığı yapar ve kenara çekilir.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da bir dönem belediye başkanlığı yaptı ve görevi devredecek duruma geldi. Tabii ki Fatma Toru belediye başkanlığı görevini parti görevi olarak düşündüğünü belirterek partinin belediye başkanı yaptığını ve şimdi de belediye başkanı yapmadığını bu konuda partinin takdiri olduğunu belirtti.

Şunu belirtmek lazım ki, Meram’daki kentsel dönüşümler bittiği zaman Meram’ın çehresi değişecektir. O zaman Meram’da oturan insanlar bugün Fatma Toru’nun yaptıklarını eleştirseler de o gün gelince “iyi ki yapmış” diyeceklerdir. Fatma Toru’ya bundan sonraki yaşamında da başarılar ve mutluluklar diliyorum. Muhakkak ki yeni bir görevle ülkeye hizmete devam edecektir.

MEHMET HANÇERLİ SİYASET DUAYENİDİR

Bir başka basınla veda programı da Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile gerçekleşti. Mehmet Hançerli malumunuz olduğu üzere 3 dönem belediye başkanlığı yapan ve bugün tekrar aday olsa tekrar belediye başkanlığına seçilecek bir sevgi potansiyeline sahip bir politikacı.

Aslında şunu açıkça belirteyim ki AK Parti’nin içerisindeki ender politika bilenlerden biridir Sayın Hançerli. Zaman zaman sabah kahvemi içmek için yanına gittiğimde bu engin politika bilgisinden çok yararlanmışımdır. Ve bu engin politika bilgisinin yanı sıra aynı zamanda bir o kadar da mütevazidir. Ve sorsan “ben politikacı değilim, politikadan anlamam” der.

Bugün sabah toplantıdaki coşkusu işin doğrusu görülmeye değerdi. Başkan Hançerli, 15 senelik belediye başkanlığı döneminde yaptıklarından ötürü vicdanen bir rahatlık ve güven duyuyordu. Bunu da orada bulunan basın mensuplarına oldukça güzel yansıttı.

15 sene herhangi bir kurum ve kuruluşta yöneticilik yapıp da yıpranmadan ve halen aranan bir yönetici olmak çok zorken Başkan Hançerli bunu başarmış durumda. Aslında o kadar çok ve o kadar güzel şeyler yazılabilir ki başkanın hakkında ama kısaca ben şunu söyleyeyim; Başkan kesinlikle yeni ve daha büyük bir görevle hizmet etmeye devam edecektir.

Belediye başkanlığı döneminde bizlerle olan ilişkisi nedeniyle kendisine minnettarız. Bundan sonraki süreçte de bir ağabey olarak bir dostumuz olarak muhakkak ki görüşmeye devam edeceğizdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR