Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Adım adım savaşa

Adım adım savaşa

Artık bütün dünyanın ortak düşüncesi, Ortadoğu’da büyük bir savaş olacağı doğrultusunda… Ve “Büyük Şeytan” ABD, yanında terör devleti İsrail ve İslam’ın yüzkarası ülke Suudi Arabistan’la, dünyayı adım adım savaşa doğru götürüyor.

ABD’nin provokasyon yaparak, Kudüs’e büyükelçiliğini taşıması ve bunun açılışını da yapmasıyla, İsrail terörünün sonucu 41 şehit…

Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu artık sanırım herkes tarafından kabul ediliyordur.  Yani Güneyimiz kaynayan kazan. NATO koridoru oldukça hareketli. Suriye, Irak, İran’ın yanı sıra, Suudi Arabistan’ın da desteğiyle iyiden iyiye “şımaran” bir İsrail ve diğer Ortadoğu devletleriyle birlikte Türkiye… Burada olacak olası bir savaştan etkilenecek ülkelerin başında gelmektedir.

Bu durum ayan beyan ortadayken, seçimle uğraşan bir Türkiye Cumhuriyeti ve bunun yarattığı seçim ekonomisi…

Ülkede ekonomi, çok kötü bir durumdayken, bir de bunun üzerine üstlük seçim masrafları ve seçim ekonomisini düşününce bir de ayrıca yarın bir gün bir savaş ekonomisi içerisine girdiğimizi düşününce oldukça sıkıntılı bir süreç bizi bekliyor.

Bu süreci en sağlıklı ve rahat biçimde aşmanın tek bir yolu var, o da; ülkeye para akışı sağlayabilmek.

Bu parayı bulabilecek yer ABD ve AB diye düşünürsek; ipleri tekrar ABD ve AB emperyalizminin eline vermek olduğunu söylemeye sanırım gerek yok. O zaman para bulacak yer bize destek olan Arap devletleriyle, doğu ülkeleri kalıyor. Buralardan sıcak paranın girmesi ancak kısa vadede çözüm olarak ekonomiyi sıkıntıdan kurtaracak bir çözüm gibi gözüküyor.

Ya da cumhurbaşkanları adaylarının para bulabilme yöntemlerini de bir dinlemek sanırım en önemli ayrıntı olacak.

Yani adayların en önemli özelliklerinden birisi doğudan para bulabilecek bir yeteneği olması burada ortaya çıkıyor.

Bu ayrıntıları da çok dikkatli olarak değerlendirmek gerekmektedir. Ekonomisi bozuk olan veya ekonomisi başka ülkelerin ellerinde olan ülkeler, kendi yönetimlerini sağlayamazlar. Kendi yönetimini kuramaz ve başkalarının peyki olursanız da yok olup gidersiniz.

O nedenle, ülke politikalarını, dünya gerçekleriyle değerlendirmek şarttır. Yani hele günümüzde politikaya yerel bakmak maalesef doğru sonuçlar ortaya çıkarmayacaktır. Yani Konya’dan kimin milletvekili çıkacağı mı daha önemli acaba yoksa Kudüs’te ABD ve İsrail tarafından şehit edilenler mi?

İşte siyasete şimdi sadece Konya yerelinden değil, Dünya genelinden bakmak lazım. Ve seçimi de bu şekilde değerlendirmek lazım. Çünkü artık globalleşen dünyada, yerel kalmanın imkanı maalesef yoktur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR