Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Yaşlı bilge

Yaşlı bilge

1969 yılında Ay’a ilk ayak basan Apollo 11 astronotları seyahatten önce ABD’nin batısında Ay’a benzer bir çölde eğitim görüyorlarmış. Hakikat mi, rivayet mi, bilinmez. Astronotlar bu eğitim sırasında şöyle bir olay yaşamışlar…

Bir gün astronotlar eğitim sırasında yaşlı bir Kızılderili’yle karşılaşırlar. Yaşlı Apaçi astronotlara ne iş yaptıklarını sorar, astronotlarda Ay’a gideceklerini anlatır.

Yaşlı adam bir an sessizleşir ve astronotlardan bir iyilik yapmalarını ister. Astronotlar adamın ne istediğini sorar. Yaşlı adam:

“Kabilemdeki insanlar Ay’da kutsal ruhların yaşadığına inanır. Onlara halkımdan önemli bir mesaj iletmenizi isteyeceğim…”

Astronotlar mesajı sorar. Yaşlı adam astronotlara kendi dilinde bir şeyler söyler ve ezberleyene kadar tekrar ettirir. Astronotlar ne demek olduğunu sorar ama yaşlı adam; “Bunu size söyleyemem. Sadece kutsal ruhların bilebileceği bir şey.” der.

Üsse geri döndüklerinde astronotlar meraklarını gidermek için yaşlı adamın dilini bilen birini ararlar. Uzun aramalardan sonra bir tercüman bulurlar. Yaşlı adamın kendilerine ezberlettiği cümleyi söylerler.

Tercüman kahkahayı basar. Sakinleşince yaşlı adamın söylediği sözleri çevirir:

“Bu adamların size söylediği hiçbir şeye inanmayın. Topraklarınızı çalmaya geldiler!”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR