Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Öğrencilere başarılar dilerim

Öğrencilere başarılar dilerim

Hafta sonunda yapılacak olan  Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girecek öğrencilere başarılar dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Bir kere sınava girecek öğrenciler sınavın her şey olmadığını ve sınavın hayata atılmak için önlerindeki son engel olduğunu bilerek hazırlanmalarını tavsiye ederim.

Sınavda başarının anahtarı, sınav stresini kontrol edebilmek ve sınava kendinden emin, dinlenmiş, ne istediğini bilerek girmektir. Sınavı, uzun ve meşakkatli bir süreç sonunda hayatınıza yön verebilmek için atmanız gereken son bir engel olarak düşünün.

Gözünüzde büyütmeden ancak hafife de almadan atlamanız gereken bu son adım için hazırlıklarınızı son ana bırakmayın. On iki yıllık eğitimin değerlendirileceği sınava kafanız ve bedeniniz dinç olarak hazırlanmak sizi ön sıralara taşıyacaktır.

Her zaman olduğu gibi sınav sabahında da en önemli öğünü, kahvaltıyı ihmal etmeyin. Sınava aç karnına girip, bir takım sağlık sorunları ve açlığın verdiği sıkıntıları yaşamamak adına evden çıkmadan önce mutlaka kahvaltı yapın.

Sınav stresinden kurtulmak için sınava girmeden bir gün önce çalışmayı bırakarak kendinize zaman ayırın. Arkadaşlarınızla eğlenin veya sevdiğiniz işlerle uğraşın. Sınavı aklınıza getirmeden yapacağınız bu eylemler size sınav stresini kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır.

Panik yapmadığınız sürece sınav sabahı yaşadığınız stres ve sıkıntının çoğu, sınavın başlamasıyla birlikte azalacaktır. Yeter ki hayatınızı şekillendirmek için sınavın aşılması gereken önemli engellerden biri olduğunu unutmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR