Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Konya’da Mistik Coşku

Konya’da Mistik Coşku

Mevlâna Celâleddin-i Rûmî'nin 815’inci doğum yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Konya Mistik Müzik Festivali coşkuyla başladı. 19’uncu Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali’nde ilk gün sahne alan Katalan müzisyen Jordi Savall Konyalı sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Sanatçı Jordi Savall birbirinden güzel eserlerle adeta kulakların pasını sildi. Önceki yıllarda Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Mistik Müzik Festivali etkinliklerinde bu yıl bir değişikliğe gidildi. Ve yapılan değişiklikle festival Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın beş şehirde çok daha kapsayıcı etkinliklerle gerçekleştirdiği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alındı. Ben alınan kararlı çok mantıklı buluyorum.

Böylesine kaliteli ve iyi bir festival kesinlikle Bakanlık tarafından gerçekleştirilmeliydi. Şu konuya da değinmek istiyorum. Önceki yıllarda Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festival bu yıl ise Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenleniyor. Kaliteli ve güzel bir etkinlik için Selçuklu Kongre Merkezi’nin seçilmesi festivale ayrı bir hava katmış. 22 Eylül’de başlayıp 30 Eylül’e kadar sürecek festival pek çok sanatçıya ev sahipliği yapıyor.

Bu festivale gitmek isteyenler için paylaşmakta fayda görüyorum, bugün Azerbaycan’dan Teyyub Aslanov, yarın Türkiye’den Tasavvuf, İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu, 26 Eylül’de Almanya’dan Pera Ensemble, 27 Eylül’de Özbekistan’dan Adolat Ismoilova, 28 Eylül’de Hindistan’dan Dhruv Sangar, 29 Eylül’de Türkiye’den Cengiz Özkan ve 30 Eylül’de İran’dan Hesameddin Seraj, Selçuklu Kongre Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

Konya Mistik Müzik Festivali kapsamında Mevlâna Meydanı, festival boyunca açık hava etkinliklerinin önemli adreslerinden biri olacak. Müzikseverlerin bu güzel festivali kaçırmamasını tavsiye ediyorum.

Sevgiyle kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR