Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

İnsanların eğitilmesi önemli

İnsanların eğitilmesi önemli

İnsanların eğitilmesi önemli

Ülkemizin en önemli konularından birisi hiç şüphe yok ki, trafik ve trafik kurallarıdır. Gelişen teknoloji ile birlikte hızlanan araçlar ve genişleyen yollar insanları hıza teşvik etmektedir. Bizde  Trafik konusunda  farkındalık oluşturmak istiyoruz fakat vatandaşlarımızı trafik kuralları konusunda daha dikkatli nasıl olurlar konusunda uyarmak ve ikaz etmek istiyorum.

Son yıllardaki araç sayısının artışı çok önemli bir noktaya geldi. Son 15 yıl içerisinde araç sayımız 8-9 milyondan 22 milyona yükseldi. Yol kalitemiz, her geçen gün daha da artıyor. Yollar konusunda çok önemli mesafeler kat ettik.

Bu çalışmaların yanında aslında en önemlisi insanların eğitilmesidir. Biz insanlarımızı trafik konusunda eğitirsek ve insanlarımız burada daha dikkatli olurlarsa, trafikteki can kaybımız daha asgariye iner. Bakın ölümlü trafik kazalarında nedenlerin başında alkolü araç kullanımı ve uykusuzluk, trafik kurallarına uymama geliyor.

İçişleri Bakanımızın çalışmalarıyla bu konuda çok önemli çalışmaları hayata geçirdik. Son olarak da yaya geçitlerindeki farkındalığı arttırmak için, ’öncelik hayatın öncelik yayanın’ dedik. Bu nedenle, yaya geçitlerinde kaza meydana geliyorsa, bunun kusurunu hiçbir yerde aramayalım. Bu tamamen insan kaynaklı.

Maalesef dünyada olduğu gibi, ülkemizde de her yıl bu trafik terörüne, 7 bine yakın can kaybı meydana gelmektedir. Her yaşta insanımızı bu teröre vermekteyiz. Bunun insan kayıpları dışında, binlerce yaralımız ve ekonomiye de maliyeti bulunmaktadır. Biz bu trafik kazalarının eğitimle çözüleceğine inanıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR