Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Çanakkale geçilemez

Çanakkale geçilemez

Çanakkale geçilemez

Çanakkale Zaferinin 109. Yıldönümü bütün yurtta büyük bir coşkuyla kutlandı.Çanakkale Savaşları sıradan bir savaş değildir. Karadan ve denizden zorlayarak, Türk topraklarına girmeye çalışan düşman orduları sonuçta hezimete uğramıştır.

Çanakkale Savaşları, Türk milletinin haysiyetini ve milli duruşunu yeniden temini açısından önemlidir. Ordumuz, silah ve mühimmat bakımından yoksun, modası geçmiş toplarla, etkili olup olmadığı bilinmeyen mayınlarla, düşmanı ezmesini bilmiş ve bütün dünya Çanakkale’de Türklerin neler yaptığını görmüştür.

Mehmetçik burada; vatan, din ve namus uğruna hayatını hiçe saymış, birlik ve beraberlik içinde,’Milli Mücadele’ ruhuyla, her türlü zorlukları başarmanın zevkini tatmıştır. Çanakkale’de bir metre kareye altı bin mermi düşmesine rağmen göğüs göğse süngü savaşı yaparak, “Ölürsem şehit, kalırsam gazi ” inancıyla şereflerin en yücesine erişmiştir.

Çanakkale Savaşı, Türk’ün büyük zaferi, bir milletin var olma yok olma çabasıdır.Çanakkale Savaşı, Anadolu toprağında Türklüğü korumaktır.Çanakkale Savaşı;“Hasta Adam Osmanlıyı bitirdik” diyenlerin hüsrana uğradığı, Türk milletinin şeref ve haysiyetini koruyan savaştır.

Çanakkale’de istenilen alınmıştır. Tarih yeniden tekerrür ediyor. Dünün Haçlı orduları, bugün Afrin’de yeniden karşımıza çıktılar. Çanakkale’den ders almamışa benziyorlar.Ben buradan tüm şehitlerimize ve gazilerimize Cenab’ı Hak’tan rahmet diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR