Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Bunu da unutacağız

Bunu da unutacağız

Bunu da unutacağız

Çocuğunun gözü önünde eski kocası tarafından hunharca bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut davası başladı. Olayın olduğu ilk günlerdeki heyecan, insanların tepkisi ve sosyal medyanın olaya bakış açısı zaman içerisinde yumuşamaya başladı.

Yakın bir zamanda Emine Bulut olayını unutacağız. Nasıl ki kadın şiddetine kurban giden Pınar Çelik, Dilan Tutucu, Şengül Vatansever, Kübra Fırat, Saime Örnek, Nuran Soydinç, Zehra Algın, Nurcan Arslan, Leyla Karal, Gökçen Şişman, Nuray Anar isimlerinin kaçını hatırlıyorsunuz.

En popüler olan, uzunca süre medyada boy gösteren Özgecan Aslan ve Münevver Karabulut’un katillerini kaçınız hatırlıyorsunuz. Kısa zaman sonra Emine Bulut’u da unutacağız merak etmeyin.

Ne de olsa bu işin de meyvesini yedik. Televizyonlarda Reyting malzemesi olarak, internet sitelerinde ve sosyal medyada tıklanma ya da beğeni alabilmek için kullandık. Maalesef bizim duyarlılığımız bu kadar. Bir şeyler yapmamız gerekiyor artık. Yapıyor gibi görünmeden yapmamız gerekiyor. Göz boyama değil gerçekten çözmek için çaba göstermemiz gerekiyor. Ölen öldüğüyle kalmamalı, ölmemesi için bir şeyler yapmalıyız. Bir şeylerin ciddi manada değişmesi gerekiyor.

Polis katili yakalamayı başarı, hakim ağır ceza vermeyi adalet, birileri davaya müdahil olmayı marifet saydığı sürece gene bir şey değişmez. Kadın ve çocuk şiddetine büyük cezalar verilmeli ve caydırıcı cezalar olmalıdır. Değilse bu düzen böyle devam eder gider.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR