Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Birbirimize güvenmeliyiz

Birbirimize güvenmeliyiz

Aileleri, toplumları ve devletleri oluşturan aynı zamanda bir ve beraber yaşamalarını sağlayan en büyük olgu, güven ve sadakat duygusudur. Bu faktörler, sosyal hayatta, ticari hayatta ve gündelik yaşamımızda çok önemlidir.

Ülkemizin zor günler geçirdiği bu günlerde, bizlerde çok zor ve çetin sınavlar vermekteyiz. Ekonomik olarak ve bulunduğumuz coğrafi konum itibariyle ülkemizle birlikte bu zorlukları aşmaya çalışıyoruz.

Bütün bu zorlukları aşmak için de en büyük desteğimiz birlik ve beraberliğimiz olmaktadır. Ancak teknoloji çağında olmamıza rağmen, birbirimize olan dostluk ve birlikteliğimiz günden güne azalmaktadır. Aynı zamanda bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizde erozyona uğramaktadır.

Bütün bu olumsuzlukların  önüne geçmek için, kaybedilmeye çalışılan değerlerimizi tekrar kazanıp güçlendirmemiz lazım. Yayılmaya çalışılan dezenformasyon bilgilere, hiçbir delili, belgesi bulunmayan haberlere kulak asmadan, toplumları çürüten fitneye ve onun yanan ateşine odun taşıyacak girişimlerden uzak durmalıyız.

Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daha çok pekiştirecek alanlar açarak,birbirimize kenetlenip, ufak tefek bizi ayrıştıran detaylara takılmadan ve birbirimizle ortak noktalarımız görüp, ayrıştıklarımızı da bir kenara bırakıp yol yürümek zorundayız.

Tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde aşamadığımız engel olmadığını dosta ve düşmana gösterdik. Şimdi bir kere daha birbirimize güvenerek, birlik ve beraberliğimizi yükselterek bütün olumsuzlukların üzerinden gelebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR