Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Aile içi iletişim

Aile içi iletişim

Aile içi iletişim

Günümüzün en önemli sorunlarından birisi ailenin korunması ve güçlendirilmesidir. Mutlu aileler için gerekli olan aile içi iletişim ve  aile içi güzellikler en çok özlediğimiz hasletlerdir. Aile içi iletişim yolu ile çekirdek ailemizi ayakta tutabilir, dışarıdan gelecek her türlü tehlikelere karşı korumuş oluruz.

Yozlaşan bir dünyada bir tarafta ailenin en temel bireyleri olan çocuklarımız. Sonrasında da eşlerle olan boyut önem arz ediyor. Bugün maalesef Türkiye'de eşiyle problemi olmayan kimse yok. Olur da hasbelkader eşiyle arası iyi olan varsa, çocuğuyla problemi olmayan kimse zaten yok.

Günümüzde herkes bir türlü sıkıntılı. Ancak şurası muhakkak ki, mutlu ve huzurlu bir yuvanın yolunun tek kelimeyle samimiyetten geçtiğine inanıyorum. Bugün maalesef anne, babalar, eşler olarak samimiyetimizi kaybetmiş durumdalar.

Çocuklarımızın gelişmesinde problemler yaşamamak için anne ve babaya büyük görev düşmektedir. Kariyer ve iş dünyasında yer edinmek amacıyla dışarıda geçireceğimiz vakit çocuklarımızdan çalınan zamandır.

Anne ve babanın yapacağı her türlü fedakarlık çocukların işleride daha iyi yetişmesi bakımından önemlidir. Anne veya babanın az ilgilendiği çocuklarda büyük sıkıntılar meydana gelebilir. Çocuklarımızı cinsiyetlerine göre ve anne ve baba denetiminde oldukları gibi yetiştirelim.

Anne ve babasından gördüklerini ileriki hayatlarına yaşayacak olan çocuklarımıza daha iyi ve merhametli yaklaşarak sevgimizi ustalıkla sunmalıyız. Kişilik ve karakterini belirlemede anne ve babanın davranışlarının çok etkili olduğu çocuklar, ne görürlerse onu uygulamaya koyarlar. O nedenle anne ve baba olarak iyi olmak zorundayız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR