Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

SABR

SABR

Çember gibidir bazen düşünceler, onun dışına çıkamazsın. Sınırında gezersin o sınıra teğet bile olamazsın. Mahkumdur hisler çoğu zaman yalnızlığa, mağdurdur düşler hayal kırıklıklarına.. Hayat mecbur bırakıldığımız bir hapis değil. Mecbur bırakıldığımız o döngü kaderdir. Düşünceler kimi zaman insanı yoğurur, yoğurdukça bir uçta pişirir. Ve düşünceler piştiği an olgunlaşır insan. İşte o an hiçbir şey umrunda olmaz. Yaşıyor olduğun ve yaşanmışlıkların. Çünkü insan kaderini kabullendiği an korkmadan yaşar. Ve insan korkmadığını hissettiği an özgür kalır. Bir kuş misali düşünmeksizin hayallerde uçar, bir gün gerçek olabileceğine inanarak hayal kurar. Mahkum olduğumuz hisler bizim gerçeğimiz. Mağdur bırakılan düşlerimizse bizim kaderimiz. Düşüncelerimizin çemberi ise bekleyişimiz. Farklı pencereden farklı bir gözle bakın dediklerime. Bekleyin, yaşadığınız her ne ise sabredin. Sabır demek bazen derdini anlatmaktan daha iyi gelir insana, hafifletir. Buz gibi suda ayılmak gibidir sabrın mükafatını bekleyip de görmek. Gökleri yıldızlarla süsleyen Allah elbet bir gün seninde bahçeni çiçeklendirecektir.

Perdelerin arkasından çoğu zaman gözyaşlarına kapılırsın. Yağmur yağar, karlar dökülür ince ince yaprakların her birinden. Kaç kar kaç yağmur kaç rüzgar görür gözlerin yaşla dolarken. Hiç görünmez gözlerine bahar, köşende baharları beklerken. Bazen ümit bile edemezsin, bazen hiç konuşmak istemez yüreğin. Küsmüştür hayata ruhun ama yine de isyana sürüklenmezsin. Çok istersin çok istersin ama hiç kabul olmaz dileklerin. Belki çok istememişsindir demeyeceğim, yanlış dilektir de diyemem, ha bir de nasıl istemeyi bilememişsindir de diye de söyleyemem. Allah bilir ya hepimizin gönüllerini. Sen istemişsindir de Allah vermemiştir. Ama korkma sen Allahtan belki de kaktüs istiyorsun fakat Allah sana kaktüsü layık görmüyor. Bırak biraz daha aksın gözyaşların Allah belki de sana naif bir sevgiyi andıran beyaz bir gül hediye edecektir.

Ve nihayet diyeceksin durdu gözyaşlarım. Bekledim ama ben benden gidiyorum dediğim an gözlerimin önünde belirdi beyaz güllerim. Bir bakmışsın baharlar gelmiş gönlünün sokaklarına. Gökyüzü artık eskisi gibi değil yıldızları seyrediyorsun sadece. Düşüncelerin çıkmış çemberin sınırından, farklı bir pencere açılmış gözlerine. Mahkum olan hislerin aşkın, sevginin yerini bulmuş. Tüm mağdur olan düşlerin en güzeliyle donatılmış hayatının köşesine. Tüm bunlar kaderin bir cilvesiyle olacaksa, bekle. Çünkü hayat şöyle geçiyor,

Her bir öteki an’ımızı beklemekle..

Hoşçakalın, sevgiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR