Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Nazar Boncuğu

Nazar Boncuğu

Gökyüzü bürünmüş derin maviliklere, okyanus seyrediyor güneşi her geldiğinde ve her gittiğinde.. O geliyor her gece hayallerinin köşesine, yüreğin seyrediyor aşkını onu hep düşündüğünde. Zaman durmuyor, akıyor hızlıca koşarcasına. Tükeniyor saatler ve yalnızlaşıyor biraz hayat bazı şeyleri kaybettiğinde. Ay bekliyor kapını, yıldızlar bitiriyor yalnızlığını kalabalık ailesiyle. Güllerin kokusu geliyor burnuna, odanı kaplarcasına. Naif bi gülümseme geliyor yüzüne buruk ve kırgın hafiften. Herkes gibi ya kaybedersin ya yıkılıp gidersin enkazın içine. Yaşamak, bazen sadece su içmektir kimine. Yaşamak, bazen sadece bir sigaranın dumanındadır derdine ortak edercesine. Ve yaşamak; kimine gülmektir, sevmektir ömrünce. 

İnsan aslında biraz deniz gibi; kimi kimi hırçın ve deli, kimi kimi duru ve sakin. Kimi zamanlar sessiz, kimi zamanlar dalga misali kasvetli. İnsan aslında çoğu zaman sevgiye muhtaç, bir tebessüme aç. İnsan huzura hasret kalan, gökyüzüne nazar açan. Gökyüzü nazar boncuğu gibi geliyor göze, cilveli. Korunuyor sanki, koruyor hayalleri sarmalar gibi. Düşlerin geziniyor bulutlarda, şeker gibi tatlar kalbe umutla. Ufaktan bir müzik var hayata dönme der gibi sözlerinde, dansa eşlik ver der gibi yıldızların altında. Dünya biraz da mutlu olmanı ister gibi bir bakışla. 

Hayatı durdurmak istiyorsan, yanlış ve yalnız adımlardasın. Hayat bir seninle değil, bin senin gibilerle geçecek belki de, umut ver geleceğine ve ‘anı’ ver senden sonrakilere. Anları durdurabilirsin ve dönüp yeniden izleyebilirsin, gözlerin canlanabilir bir film şeridi gibi. Sevgiye uyanabilirsin her gün ve aynaya bakıp ne kadar mutlu olacağını söyleyebilirsin kendine. Senin tedavin yine sensin, senin ilacın da. Neye inanırsan öyle yol alır yüreğin ve neye dayanırsan öyle de tembelleşir bedenin. Önce kendine güvenmeyi öğrenmelisin ki, başkalarına güvenebilesin. Avuç içini açtığında, hala gözlerinin onu görebildiğine şükredemiyorsan fazla sorunlu bir durumdasın. Unutma ‘şükret, sabret ve seyret’. Ve hala köşende ağlıyorsan da mutlaka kalbine dokun ve kendini sev.

Sevgiyle,

Sabırla, 

Aşkla..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR