Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Hayat Defteri

Hayat Defteri

Senin için bir karar anı geldi mi bilmiyorum. Hangi yol ayrımındasın ve hangi yoldan devam edeceğini düşünüyorsun, sağ mı sol mu diye kaldığın o belirsiz anda mısın yoksa? Ya da hala yolun başında olup, daha neyin sonucuna katlanmak zorunda olduğunu bilmiyorsun belki de. Ama bazıları için hayat şu anda karar anında, yol ayrımında. Vereceği tek cevap onu ya aydınlığa götürecek ya da dolambaçlı yollardan geçirip, karanlığı gösterip güneşi görmek için çabalatacak. Bir bakıma terletecek biraz da. Hayat yani, kararına göre bazılarına acımasız davranacak bazılarının yüzünde çiçekler açtıracak. Kimine on sene sonra görünecek ışık kimine ise belki hemen yarın. Yani kadere bakacak sonuçlar yüzünü göstermek için. Kader de hayatın için ne kadar emek verdiğine bakacak belki de.

 

Hayat bir defter gibi değil mi, belki de ben öyle görüyorum. Hayatı tanımlamak öyle zor ki, onu anlatmak için binbir türlü kelime seçiyoruz belki de. Sayfalarca anlatmaya çalışıyoruz, paragraflarca ve kelimelerce. Ve benim tabirime göre defter gibi hayat, ilk bize bu defter verildiğinde ne kadar güzel değil mi tertemiz, bembeyaz ve hiç kararmamış, aydınlık gibi. Sonrasıysa senin elinde. Defteri ne kadar çok doldurduğun değil nasıl doldurduğun önemli aslında. Ne kadar güzel yazarsan defterin o kadar güzelleşir, yamuk yazarsan belki bazen cümleleri okurken karışıverir, düz yazarsan herşey nettir. Ve bir de özenirsen, çirkin bile olsa yazın bunu güzelleştirmek için gayret etsen o defter bir çok şey anlatmaz mı sana? Emeğini, çabanı mesela göstermez mi okuyanlara. İşte hayat da böyle aslında, bize verilmiş o tertemiz hayatı nasıl devam ettirebildiğimiz önemli. Tıpkı yazılarımız gibi, ne kadar güzel bir hayat geçirirsek ne kadar iyi bir insan olursak ne kadar yararlı olabilirsek çevremize ve elbette kendimize, o kadar güzel anılırız buralardan gittiğimizde. Bir hata da yapsak bir daha aynı hatayı yapmamak adına dirensek ve çabalasak daha da güzelleşmez mi hayatımız..

 

Şimdi düşün senin defterin ne kadar güzel sence? Doğduğun günden bu yana, neler yazdın defterine, neler karaladın? Herkes hayranlıkla mı baktı yazılarına? Şimdi kaç yaşındaysan, başından itibaren gözden geçir hayatını, hayat defterini neler kapladı. Ve eğer yazın kötüyse yamuksa, bu demektir ki sen hayatın sınavlarından geçtiğinde çok zorlandın, kimi zaman yanlış yola saptın kimi zaman yanlış kararlar aldın, şimdi bundan sonrasında o yazıları tekrar yazma hayatına, en güzel yazılarını karala defterine çünkü hayatın senin avuçlarında..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR