Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

BEŞ HARF İKİ HECE

BEŞ HARF İKİ HECE

Kendini kötü hissettiğin her anda nefes teneffüsü yap ruhuna. İnsana hayatta tutabilenler arasında nefes ve su var biyolojik anlamda. Peki ya ruh ne ister hayatta kalabilmek adına?

Her dilde aynı kelime hayat verir insana. Bugün olağanüstü görüntüleri görebiliyorsak önce Allah’ın kudreti ve mucizeleri sonra da sevginin sayesinde. Yeni doğmuş bir bebek ölen annesinin koynuna yatırılıp annesinin gözünden yaşları getirebiliyorsa bu sevginin gücü değil midir. Oturup aklına sığdıramadığın, kalbine dokunan her şey tek bi kelime de.

Sevgi, beş harf iki gece. Her dilde aynı anlam aynı tercüme. Bir insanı sevmen için sınır yok. Kör, sağır, dilsiz ne olursa olsun sevginin ulaşamayacağı bir son yok. Düşünsene bazen istemediğin birini gördüğünde kör olmuyor musun sende, bazen bi selamı bile vermemek için dilsiz oluyorsun çevrene, bazen işine yaramayan sözü dinlememek adına sağır ediyorsun etrafına kendini.. Engel bu hayatın neresinde sor kendine. Üstün görme kendini hiç kimseden. Dün, bugün ve umarız ki yarın da engelsiz bir dünya bizi karşılayacak her nefesimizde. Kimseden ne bir fazlamız var ne de bir eksiğimiz. Daima eşitiz. İnsanız biz, hepimiz aynı kalbe sahibiz. Sevginin ulaşamayacağı bir sınırı yokken neden sevginin peşinden takılıp gitmeyelim ki? Sevgi başarının gücüdür, sevgi kalbimizin ekmeğidir, ruhumuzun gıdasıdır sevgi.

O halde sev, sev ki kalbinin gücünü arrtır. Sev ki paylaşmaya doyma. Sev ki gülümset insanların yüzünü. Sev ki yardımlaş her ihtiyacı olanla. Sev ki sende sevil. Bu dünya hepimizin sevgiye muhtaç ve sevgiyi hak ettiği yerdir. Sev ki inan mucizelere. İnan Allah’ın gücüne. Sev Sanatkarını, O sevmese böylesine özenir miydi aynadaki görüntüne?

Bazen fırtınalara kapılıp gitsen de, yalnız hissetsende kalbini umudunu yitirme. Kimse beni sevmiyor deme, önce sen kendini sevmekle başla bembeyaz sayfana. Değer ver sana verilmiş hayata. Her gökyüzüne baktığında bi yerlerde hala bir ışık olduğunu görüp hayallerini gerçekleştirmen için çabalayabilirsin mesela. Sokağa adım attığında bir kediyi sev örneğin bir çocuğu veya da bir çiçeği. Senin bu küçücük sevgin, sevgi dolu bakışın dünyayı değiştirir aslında. Ve sevgi öylesine bir kavram ki bir gün gelir seni mucizeleriyle donatır alkışlatır etrafına. Unutma böylesine güzelsen bu Yaradanın sevgisi sayesinde. Engellerini kaldırmak istiyorsan sevgiyle bakacaksın yeryüzüne.

Sevgi anlatmakla bitmez ama tek bir kelime ufacık bir sevgi kelebekleri uçuşturabilir kalbinize; o zaman daima kalın,

Sevgiyle..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR