Berkhan Özgü

Berkhan Özgü

Robotlar bizi ele geçirecek

Robotlar bizi ele geçirecek

Günümüz teknoloji çağı. Telefonlar, tabletler, internet, sosyal medya…

Bunlar gibi birçok şey hayatımızın her alanında ve bizle iç içe. Açıkçası teknolojinin bizi bu kadar ele geçirmesinden oldukça rahatsızım. Buna kendimi de katarak şunları söyleyebilirim ki, teknolojinin bizi ele geçirmesine biz izin veriyoruz. Hatta bundan gayet memnun gözüküyoruz. Annem hep ‘siz çocukluğunuzu yaşamadınız’ der. O kadar doğru ki. Çocukluğumuz, gençliğimiz sokaklarda top oynarken veya meşe oynarken geçmedi. Sosyal medya onların yerini aldı. 70’lerde 80’lerde gençliğimi yaşamak çok isterdim. Olay ne yazık ki göründüğünden daha tehlikeli ve daha da olacak.

Geçen günlerde başıma bir şey geldi. Çalışırken aklımdan haliyle kış geldiği için bot almak geldi. Acaba fiyatlara baksam mı diye düşünürken “o saniyede” telefonuma bir mesaj geldi. Bu bir ayakkabı mağazasından gelen botlarda indirim kampanyası hatırlatmasıydı. Bunun tesadüf olabileceğini mi söylüyorsunuz? Ben öyle düşünmüyorum.

Artık yapay zeka algoritmaları sadece söylediğimiz şeyleri değil düşüncelerimizi de okuyor. Bu imkansız gelmiyor bana ışınlanmanın bulunmaya çalışıldığı şu çağda. Durum bununla da kalmayacak. Gelecekte dünyada ilerleyen teknoloji yüzünden insanlar işsiz kalacak. Devlet olmayacak. İnsanlar şirketlere bağlı olacak. Teknoloji o kadar gelişecek ki bizleri doğuran bir anne yerine, anne yazılımı olacak ve o ne derse yapacağız. İstanbul’dan New York’a 15 dakikada gideceğiz. İnsan ömrü 30’lu yaşlara kadar kısalacak. Ve daha fazlası…

Bu zamana denk geldiğim için çok üzgünüm…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berkhan Özgü Arşivi

Dost

03 Aralık 2022 Cumartesi 00:09
SON YAZILAR