Yolcu Aziz Kaya

Yolcu Aziz Kaya

Tarihimizde Yıldızlar Gibi, Öğretmenlerimiz ve Hocalarımız Var "Ö/Ğ/RET/MEN"

Tarihimizde Yıldızlar Gibi, Öğretmenlerimiz ve Hocalarımız Var "Ö/Ğ/RET/MEN"

Bizler için gözleri NEM'lenen, bilgi merkezi olan eğitimcilerimizi selamlıyorum! Bizler için TER döken öğretmenlerimizin terleriyle bilgi bahçemiz yeşerdi. Elhamdülillah, işte siz değerli hocalarımı bu bilgi bahçesinin en müstesnâ köşesinde ağırlıyor ve sizi tekrar selamlıyorum!

Sizler bizlere yumuşak "Ğ" gibi yumuşacık davranan en değerli, altın kalpli hocâlarımız'dınız, işte biz'de sizi bizlere verdiğiniz bu yumuşaklığın yüceliğiyle selamlıyoruz!

whatsapp-image-2023-12-05-at-12-57-09.jpeg

Siz değerli Öğretmenlerimiz "Ö" harfi anahtarıyla, biz öğrencilerinizin özüne indiniz! Bu özle hangi sanatı ortaya çıkarabiliriz diye emek harcayıp tefekkür ettiniz, işte bizde! Bize kazandırdığınız sanatla, sizi gönülden selamlıyoruz! Biz! Siz öğretmenlerimizi yetiştiren hocalarımızı da saygıyla selamlıyor, muhabbetlerimizi sunuyor ve ömürlerine de bereket diliyoruz! Tabi ki biz şunu asla unutmadık! "Öğretmenlerin öğretmeni önce anne sonrada babadır, işte biz bu ilk öğretmenlerimizin önünde diz çöker, hürmetle ellerinden öper duâlarını da bizden hiç esirgememelerini isteriz! Öğrenciliği bitmeyen öğrenci Yolcu Aziz Kaya Öğretmenler Günü’nü tekrar tebrik eder.

whatsapp-image-2023-12-05-at-12-57-09-1.jpeg

Azîzim hatırlâ!

O yüce manevi öğretmenleri hatırla.En son sevgimizi ve muhabbetimizi, en son teşekkürümüzü ve anmamızı, en son ahde vefâmızı, manevi öğrencisi olduğumuz, bilgiye, sevgiye, muhabbete, dengeye ve ölçüye, sanata ve sanatçıya, emeğe ve hakkâ ayna olan, Hazreti Muhammed Mustafâ'ya takdim ediyoruz efendim. Başta mânâ öğretmenlerimiz olan Peygamberlerimizi, daha sonrada, mânâ öğretmenlerinin de öğretmeni olan Hazreti Muhammed'in eğitmenlik gününü tebrik ediyor ve anıyoruz. Okullarımızdaki ve câmilerimizdeki, öğretmenlerimizi ve hocalarımızı, saygıyla selamlıyor, bilgiyi temsil eden ellerini hürmetle öpüyoruz.

whatsapp-image-2023-12-05-at-12-57-08-2.jpeg

Ey eğitimcilerimiz! Sizleri yetiştiren o mübarek anne ve babalarınıza, sevgilerimizi ve minnetlerimizi iletiyoruz. Yaşayan anne ve babalarımıza hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Rabbimiz bu alemden göçen anne ve babalarımızı da merhametiyle ve rahmetiyle karşılasın. Yüce Allâh, o mübarek atalarımızı, cennette efendimize komşu eylesin inşaallah, âmin. Şu âlemde, öğretmenleri yetiştiren öğretmenlerimizde vâr. O öğretmenler, o eğitimciler, o hocalar, çok mutludurlar bu neticeden, bu sonuçtan. Çünkü onlar, yetiştirdiği fidanların, yetiştirdiği öğrencilerin, yeşerdiğini görmekte.O yetişen fidanların, o yetişen öğrencilerin, öğretmen olarak yeni fidanlar, yeni öğrenciler yetiştirdiğini gördüklerinde ise çok çok mutlu olurlar.

whatsapp-image-2023-12-05-at-12-57-08-1.jpeg

Ey eğitenlerimiz!

Eğrilikler sizinle doğruldu, karanlıklar sizinle aydınlandı. Câhillikler sizinle son buldu. Kapanan yollar sizin ilminizle açıldı. Âlemi sizinle daha iyi keşfettik, kendi enfüsümüzdeki tonları sizle daha iyi kavradık. Hesapsızlıklarımızı sizin öğrettiğiniz matamatiğiniz ile çözdük. Çünkü siz âlem dâhi matamatik ile çözülürken, insan da kendi kendini matematik ile çözmeli, hesâbını kitâbını çok iyi yapmalı dediniz. Siz bizlere, hazır balık vermek yerine, bilakis o balığın nasıl tutulacağını öğrettiniz. Siz bizlere hep ama hep, kendi kendimize yetebilmeyi öğrettiniz. Siz bizlere temiz bakabilmeyi aşılayıp, daha sonrada insanlığa hep önyargısız bakabilmeyi öğrettiniz. Siz biz öğrencilerinize, Allah'ın kullarına verdiği özgürlüğü, özgürce kullanmalarının önemini kavrattınız. Siz bizleri, Yunus'ca bakabilmeye yaklaştırdınız. O Yunus Emre ki "Severiz yaradılanı, yaratandan ötürü" incisini bırakmıştır.Ondandır ki, yeryüzündeki insanları önce insan olduğu için sevmeliyiz, daha sonra da tercihlerinin değerine göre de değer terâzimiz de hakça tartmalı ve ederini zâtı şâhânelerine takdim etmeliyiz. Siz biz öğrencilerinize önce insanın dürüst olması gerektiğini, daha sonra da insanın sigortası hükmündeki ahlakı ve edebi giydirmeye gayret ettiniz. Ahlakı ve edebi öğreten eğitimcilerimiz, sizler iyi ki varsınız, sizler vâr olun ki bizler ahlaklı ve edepli bir şekilde yeşermeye devâm edelim. Eğitimin olmazsa olmazı bilgidir, ilimdir. Bilginin ve ilmin olmadığı yer karanlıktır. Ey karanlığımızı aydınlığa çevirmeye çalışan öğretmenlerimiz ve hocalarımız Rabbimiz sizlerin ufkunu her dâim açsın Allâh'ımız sizlere anlatma, biz öğrencilerinize de anlamayı, nasip etsin inşaallah. Amin. Bu duygularla her safhadaki eğitimcilerimizin eğiticiliğini kutluyorum. Dünyamıza barışı ve sevgiyi üstün tutan öğrenciler yetiştirmeleri için, öğretmenlerimize ve hocalarımıza çôk duâ ediyoruz. Değerli hocalarım, bizler eğitilme yolunda, hamlığımızdan kurtulup, olgunlaşma yolunda ilerlerken, belki de siz değerli eğitimcilerimizi haddinden fazla yoruyor, bazen de yıpratıyoruz. Biz öğrencileriniz, geçmişteki sizlere karşı olan hatalarımızdan dolayı, içtenlikle özür diliyoruz. Bizler artık bundan sonra, hem kendimiz hem de evlatlarımız olarak, sizlere karşı daha hassas olacak ve hata yapmamaya da gayret edeceğiz inşaallah.

whatsapp-image-2023-12-05-at-12-57-08.jpeg

Ey Öğretmenlerimiz!

Ey Hocalarımız!

Bizi sevdiĝiniz ve şefkatinizi esirgemediğiniz vallâhi çok daha fazla seviyoruz.

Lütfen sevildiğinizi unutmayınız, lütfen bizleri eğitmekten hiç bıkmayınız.

Lütfen bizlerin bilgi annesi ve babası olduğunuzu unutmayınız.

Lütfen şu dünyaya nice salih ve saliha bilgi evlatları bırakınız.

Elbet eğitimcilerin de sıkıntısı ve derdi vardır. Yâ Râb, sen onların derdine derman, sıkıntılarına da çâre oluver.

Yâ İlâhi, sen onları sev ve sevindir.

Yâ Âlim, sen onların ilmine ilim, ferasetine de ferâset ver.

Yâ Lâtif olan Allâh'ım sen öğretmenlerimizin ve hocalarımızın, anlayışına anlayış, hikmetine hikmet, huzurlarına da huzur katıver. Âmin.

Ey hocalarım ve öğretmenlerim emeğinizin ve hakkınızın bir güne aslâ sığmayacağına inanmakta ve bunu dile getirmekteyim. Sizlerin emeğini her öğrettiğiniz bilgide ve ilimde anıyor ve hatırlıyorum. Tabi ki geride bıraktığımız, eğitimci gününüzü de tabi ki tebrik ediyorum efendim. Sizlere görünmeyen mânevi buketleri takdim ediyor, bir de kendi çektiğimiz şu buketleri bilgi alan ellerimiz ile sunuyoruz. Lütfen buyurur musunuz efendim? Anadolu'da Bugün bizler çok şanlıyız, târihimize şöyle bir bakınca görüyoruz ki, yol gösteren yıldızlar gibi nice öğretmenlerimiz ve hocalarımız var. Ya dün ile, ya da bu gün ile aydınlan, ammâ aydınlan vesselâm.Bu duygularla, Anadolu'da Bugün gazetesinin okurlarını ve emektarlarını cânı gönülden selamlıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yolcu Aziz Kaya Arşivi
SON YAZILAR