Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yeni rektörü beklerken!

Yeni rektörü beklerken!

Yeni rektörü beklerken!

Yeni bir yıla girdiğimiz bu günlerde Konya'nın en sıcak gündemini hiç şüphe yok ki rektörlük seçimi almaktadır. Selçuk Üniversitesi'ne atanacak olan yeni rektör adayları için müracaatlar sona erdi. Yaklaşık 17 kişinin aday olarak Yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) müracaat ettiği yönünde duyumların gezindiği  Selçuk Üniversitesi’ne atanacak isim kuşkusuz hepimizce büyük bir heyecanla beklenmektedir.

Birçok adayın olduğu  Selçuk Üniversitesi’nde özellikle il dışından gelen rektör adaylarına sıcak bakılmıyor. İl dışında profesör olarak görev yapan, ancak çalışmak için sadece rektörlüğü görev bilen birkaç kişinin ismi de gene adaylar arasında sayılıyor.

İhtiyaç olmasına rağmen Konya’da olmayan, Konya’da görev yapmayan, yapmaya tenezzül etmeyen, girişimde bile bulunmayan, hatta belki de davet edilmesine rağmen görev almayan, ancak konu rektör olmaya gelince önde giden arkadaşlara bir çift lafım var. Sadece rektör adayı olduğun Selçuk  Üniversitesi'nde kafa yoran, ders veren, bir şeylerin altına elini, bedenini koyan insanlar dururken senin atanmanı bekliyorsan çok beklersin.   

Her şeyin en iyisine layık olan memleketime gene memleketin ekmeğini yiyen, suyunu içen, havasını teneffüs eden bir insan istememin başlıca sebebi gene Konya’nın gelişmesidir. Konya dışından gelecek olan ve Konya’nın kalkınması için rektör adayı oldum kafasını yaşayan insanın Konya’ya tırnak kadar faydası olmayacağına inanıyorum

Ülkenin önde gelen bilim yuvalarının arasında olan, çeyrek asırdan fazla eğitim camiasına başarılarla devam eden Selçuk Üniversitesi için  sayıları 175’i bulan üniversite arasından sıyrılmak için bize kalbi Konya  için atan isimler gerekli.

Kanun’a görev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanması öngörülen Selçuk Üniversitesine atanacak rektörün Konya milliyetçisi olması gerekmektedir. Konya'da görev yapan ve Konya sevdalısı olması birinci önceliğimizdir.  Konya’nın ekmeğini hali hazırda yiyen, görev almak için müracaatını yapan onca isimden illaki seçeneğiniz çok.

Ancak etrafınızda  Konyalı diye gösterilen aslında doğumu bile Konya  olmayan, sadece Konya’da bazı görevlendirmeler için gelip gittiği için çevresi veya tanıdıkları olan, size yakın kişilerle bağlantıları iyi olduğu için ön plana çıkartılan kişiler var. Bu kişilerin Selçuk Üniversitesi'ne hiç bir şekilde katkısı olmaz.

Memleketin geçirdiği badirelerde duyarlılık gösteren dik duran, Konya için terinin akıtan  rektör adaylarımız var. Lütfen nüfus cüzdanı değil kendisi Konyalı olan, Konya’da görev yapan, sinir uçlarımızı bilen, Konya’nın kalkınması için gereken adımları atabilecek kişiler arasından seçim yapılacağına eminim. Konya, Selçuk Üniversitesi'ne atanacak rektörü büyük bir sabırsızlıkla beklemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR