Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Vatandaşın gündemi ülke gündeminden farklı

Vatandaşın gündemi ülke gündeminden farklı

Vatandaşın gündemi ülke gündeminden farklı

Ülkemizin gündemi her gün değişebiliyor. Dünya gündemine paralel olarak değişen gündem konuları da aslında halkın gündeminde bulunmuyor. Libya içindeki çatışmalar, İstanbul'da sahnelenen Demirtaş tiyatrosu, Kanal İstanbul, faiz caiz tartışmaları, belediye ile gökdelen zengininin imar polemikleri, FETÖ siyasî ayağı karşılıklı suçlamaları...Bunlar halkı hiç ilgilendirmiyor.

Halkın gündemi geçim derdi odaklı önem sırasıyla güvenlik, sağlık, eğitim, kahreden işsizlik, adalet, yürekleri kabız eden çarpık kentleşme ve göç. Vatandaş bu sarmallar arasında dolaşıp durmaktadır. Bu dertlerine çözüm beklerken çözüm yerine sürekli nutuk dinlemekte ayrı bir sıkıntı.

Güneydoğudan ve Ortadoğu batağından şehitler geliyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Diyarbakır’da HDP önündeki annelerin yürekleri yangın yeri. Geçim derdiyle birbirini öldüren insanlarla dolu haber bültenleri.  Hapisaneler doldu diye afla mafla da ilgilenmiyor, karmakarışık dünyada başarılı bir içişleri bakanının ek tedbirleriyle önce can güvenliği diyor, toplumsal huzur için asayiş sımsıkı tutulsun diyor.

En önemli sorunlardan biri olan sağlık problemleri hep  televizyon ekranlarında. Sağlık ticareti kontrolsüz ve fütursuzca aldı başını gidiyor. Ekranlarda ilaç tedavisi veren hekimleri zan altına atan profesör açıklamalarına da hâlâ dur diyemedi devlet. Gıda terörü iddiaları var.

Halkın sağlığı ile oynayanlar dur durak bilmemekte.

Ülkemizde özel eğitim ticareti iflas etti. Özel okul zincirinin biri battı, diğerleri de dertli.

Milli Eğitim Bakanı akademisyen ve bürokratlarla bu duruma bir çare ararsa da, bu konu bakanı da aşmaktadır. Özel eğitimin sakıncalarını ve özel okulların ticarileşmeye yol açacağı defalarca ifade edilmişti. Kendini yetiştirmeye özenen özgür öğretmenlerin gönül gücü gerek!

Özellikle son yıllarda işsizlik kahrediyor. Plansızca verilen üniversite mezunlarının işsizliğine yetkili ağızlar, diploma iş güvencesi değil diyor. Elinden iş gelen insan işsiz kalmıyormuş. Doğru da kim saldı elinde diplomalarla elinden iş gelmeyenleri sokaklara? Bunu bir düşünseler ya.

Yazımında başında dediğim gibi ülke gündemi ile vatandaşın gündemi farklıdır. Vatandaş artık ekonomik ağırlıklı ve kendini doğrudan veya dolaylı olarak ilgilendiren konulara ilgi göstermektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR