Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Ramazan ayı mübarek olsun

Ramazan ayı mübarek olsun

Ramazan ayı mübarek olsun

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan günlerini yaşamanın manevi hazzını doyasıya yaşamaya başladık. Corona belası ile mücadele eden bizler için  adeta manevi doping olacak olan bu günleri özlemiştik.

Televizyon karşısında    oturup ezan sedalarının O manevi zevkini özledik. Gecelerimizi sahurla şenlendirmeyi, Corona nedeniyle bundan önce camide kıldığımız ama şimdi evimizde kılacagimiz   teravih namazlarımızı  özledik, günlerimizi de Kur’an’ın tilavetiyle mukabeleler okuyarak nurlandırmayı özledik.

 Ramazan ayı Kur`an ayıdır. Ramazan Ayını diğer aylardan farklı kılan olaylardan biri de Yüce Kitabımızın bu ayda indirilmeye başlamıştır. Allah’u Teâlâ Kur’an-ı Kerimde “Ramazan ayı insanlara yol gösterici doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olan Kur`an`ın indirildiği aydır” buyurmaktadır.

Sevgili Peygamberimiz Ramazan ayının önemi hakkında ‘‘Kim inanarak ve sevabını Allah`tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır”  buyurmaktadır.

Bir Ramazan ayı öncesi Peygamber Efendimiz Cuma Hutbesinde şöyle buyurmuşlardır; ‘‘Ey insanlar! Büyük ve Mübarek bir ayın gölgesi üzerimize düşmüş bulunmaktadır. Bu ay içerisinde bin aydan daha hayırlısı olan Kadir Gecesi vardır. Bu ayda Allah gündüzleri oruç tutmamızı farz kıldı. Ben de bu ayın gecelerinde Teravih Namazını Sünnet kıldım. Bu ayda gönüllü olarak bir iyilik yapan başka zamanlardaki bir farzı yerine getirmiş gibi sevap kazanır. Ramazan ayı sabır ayıdır. Sabrın ve yardımlaşmanın mükâfatı ise cennettir. Ramazan bereket ayıdır, müminin rızkının çoğaldığı bir aydır. Kim bu ayda bir oruçluya iftar ettirirse, onun bu davranışı günahlarının bağışlanmasına, Cehennemden kurtuluşuna ve iftar ettirdiği kimsenin orucunun sevabından pay almasına vesile olur, oruç tutan kimsenin sevabından da bir şey eksilmez.

O halde bu mübarek ayda İslam`ın şartlarından olan oruçlarımızı gereği gibi tutarak, namazlarımızı  kılarak, ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yardımına koşarak, iyiliklerle, ibadetlerle Ramazan ayını dolu dolu yaşayarak, Yüce Allah’ın bizlere bir emaneti olan yavrularımıza. da  Ramazanın manevi havasını yaşayarak öğretelim

Ramazan ayımız mübarek olsun inşaallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR