Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

İki yüzlü ABD

İki yüzlü ABD

Kahraman Türk Ordusu, sınırlarının güvenliğini sağlamak amacıyla uluslar arası hukuka uygun bir şekilde başlatmış olduğu “zeytin dalı” harekatı, adım adım ve büyük bir başarı ile devam etmektedir. Milli ve yerli silahlarımızla hain terör örgütleri vurmaya ve Afrin bölgesini bu hainlerden temizlemeye başladık.

Türkiye’nin hemen yanı başında yer alan Afrin’de bulunan, müttefikimiz ülkelerin de yardımıyla silahlanan hain terör örgütleri, ülkemiz adına büyük tehlikeler oluşturuyor, vatandaşlarımızın can güvenliğini tehlikeye atıyordu. Defalarca çeşitli platformlarda Türk hükümeti bunu dile getiriyor olmasına rağmen herhangi bir önlem alınmıyordu.

Olayın vahametini çok iyi gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan defalarca “bir gece ansızın gelebiliriz” diye uyarmasına rağmen, hain terör örgütü değil çekilmek aksine müttefikimiz olduğu söylenen bazı ülkeler tarafından daha da silahlanıyordu.

Sonunda bir gece ansızın “zeytin dalı” harekatı başladı ve Afrin’e kahraman ordumuz yöneldi. Askeri yetkililerce büyük bir strateji örneği olarak gösterilen “zeytin dalı” harekatı ile şimdi hain terör örgütleri kaçacak yer arıyorlar. Türk askerleri adım adım bu bölgeyi teröristlerden temizliyor.

Kahraman Türk ordusunun harekata “zeytin dalı” adı vermesi çok önemlidir. Afrin bölgesi halkıyla Türkiye arasındaki tarihi dostluk ilişkisine de bir atıf. Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygısı olan Türkiye, bu bölgedeki boşluktan faydalanarak yerleşen terör örgütleri tamamen temizlene kadar devam edeceğini de dünyaya duyurdu.

Dostlarımızı sevindiren, düşmanlarımızı derin düşünceye düşüren bu harekat, Türk ordusunun hemen her şartta ve her iklim koşulunda yurt savunmasına ne kadar hazır olduğunu da göstermiş oldu. Sözde müttefik olan ABD ve Fransa gibi ülkeler yaşanan gelişmelerden rahatsız oldular. Son olarak Fransa Birleşmiş Milletleri olağanüstü toplantıya çağırdı.

Ayrıca ABD ile “NATO”da sözde  bize müttefik. Ama ABD, Türkiye’nin yıllardır mücadele ettiği terör örgütünün Suriye şubesini silahlandırıyor ve Akdeniz’e ulaşan bir koridor inşa etmek istiyor. Müttefiklik bunun neresinde? Bu harekat ile ABD her zamanki gibi çirkin ve ikiyüzlü olduğunu bir kere daha gösterdi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR