Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

Cumartesi neşesi

KONUŞAN EŞEK

Adamın birinin yolda otomobili bozulmuş, dağ başında ortada kalmış. Açmış motor kapağını, arızanın nerede olduğunu anlamaya çalışıyor, birdenbire arkasından bir ses gelmiş: – Platine bak meme yapmıştır! Dönmüş bakmış bir eşek; Başka da kimseler yok, afallamış. Şaşkın şaşkın bakarken eşek tekrarlamış: – Aptal aptal suratıma bakacağına, platine bak diyorum sana, meme yapmıştır. Adam bir eşeğin konuşabileceğine akıl erdiremediğinden dehşete düşmüş ve kaçmaya başlamış... Deliler gibi koşarken köylünün biri yolunu kesmiş: – Hayrola hemşerim, peşine ayı mı düştü? – Ne ayısı yahu arabam bozuldu... – Eeee? – Bir eşek gelip konuştu. – Ne dedi? – Arıza platindendir, platin meme yapmıştır, dedi. Köylü başını sallayarak: – Dinleme sen onun lafını... O, otomobil motorundan değil, traktör motorundan anlar! Ukalalık yapmış!

DEDİKLERİN DOĞRUYSA

Adamın biri, köyden panayıra satmak için bir inek götürmüş, tellala vermiş... Tellal ineğin yularından tutmuş, başlamış dolanmaya, hem dolanıyor, hem bağırıyor: – Bu inek soyludur, bu inek boyludur, cinstir, altmış okka süt verir, altı aylık gebedir!... Köylü tellalın yanına yanaşmış, kulağına eğilmiş: – Bana bak! Dediklerin doğruysa, ben bu ineği satmaktan vazgeçtim...

GEVEZELİK

Bir ülkenin başbakanlardan biri Çin'e resmî bir ziyarete gitmiş. Akşamleyin onuruna yemek verilmiş. Yemek esnasında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapma sırası gelince paniğe kapılmış. Yanında oturan ABD'den getirttiği danışmanına dönmüş: – Eyvah ne yapacağım? Tek kelime Çince bilmem... – Önemli değil efendim. Ellerinizi bacaklarınıza birleştirin ve eğilerek başınızla selamlayın. Konuşma yerine geçer. Başbakan denileni yapmış. Korkunç bir alkış kopmuş. Dış ülkelerde sevilmekten pek hoşlanan başbakan, alkışı görünce oturduğu yerden kalkmış, bu kez dört tarafı aynı şekilde ikişer kez selamlamaya devam etmiş. Ancak biraz önceki alkıştan eser yok. Bu duruma bozulan başbakan yine danışmanına dönmüş: – Yahu ne oldu? – Fazla gevezelik ettiniz, tadı kaçtı.

NE KARIŞIYORSUN?

Adamın biri köpeğinin tasmasından tutmuş yolda giderken, hoşlanmadığı bir komşusuyla karşılaştı. Komşu sordu. – Bu eşekle nereye gidiyorsun? – Yahu bu köpek be. Köpekle eşeği birbirinden ayıramıyor musun? diye tersledi.

Komşu, aldırmadan cevap vermiş. "Ben köpekle konuşuyorum sen niye söze karışıyorsun"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR