Fatih Özer

Fatih Özer

Yüreğe dokunan deprem

Yüreğe dokunan deprem

Zor zamanlardan geçiyoruz. Rabbim bir daha bu necip millete böyle acılar yaşatmasın. Buradan çıkarmamız gereken dersler ne ise elbet çıkaracağız ve çıkarmalıyız. Tabi ki depremden sonra konuşulması gerekenler ile konuşulan bazı şeyler hiçte alakalı değil. İlk günden itibaren siyaset hortladı. Hangi tarafa dersen de o taraftan bir siyasi görüş geliyor. Erk sahipleri de konuşuyor muhalefette. Ama hiç hakkını yemeyelim sporseverlerin birliktelik nasıl olur tüm siyasilere gösterdiler. Mesala ben Trabzon'da okudum. Tutmuş olduğum takım da doğduğum büyüdüğüm andan itibaren Fenerbahçe 'dir. Orada bulunduğum dönem itibariyle stada Fener forması ile gidemedim. Bu olaydan sonra Trabzonspor stadında bütün formalarla depreme destek maçı yaptı. Gözlerimiz dolarak ellerimiz patlarcasına gururla seyrettik. Bölgeye gitmeyen ,şehrine gelip depremzedeleri ziyaret edip teşkilatına destek vermeyenleri de elbet bu millet yazdı bir kenara.

Fakat bundan sonra bir ricamız var millet olarak. Bu binaların müteahhitleri kaçarken değil yaparken yakalansın. Bu eksik kaçak yapılara izin veren , yapılmasında ihmal olan her kimse soruşturulsun ve cezalandırılsın. Kaçak kata göz yumup sonra kestiği cezayla o kata ruhsat veren her kim varsa cezasını alsın.

Ben hiç göz yaşımın bu kadar ağır ve acı olduğunu bilmiyordum bu yaşıma dek. Elbet benim gibi olan milyonlar var. Ama bir daha bunu yaşamayalım. Rabbimden gelene boynumuz sonsuz kez ince şüphesiz şeksiz. Ama ihmallerle yıkılmak yakışmıyor bizlere hak etmiyoruz. Oturduğumuzda tarihi binalarin yüzlerce yıl ayakta kaldığından bahsederiz ya hani... İşte bu yıkılan binalar yarım yüzyıllık bile değil.

Bir de bu acı olay ülkenin her yerinden birliğe bütünlüğe sebep oldu ya o da farklı bir hoşnitiyet veriyor insanıma. Biz birilerinin bizi şu bu diye ayırması ile çok kırılmışız çok incinmişiz. Gayri el ele omuz omuza olalım ve bu birlikteliği sonsuza dek gösterelim ay necip Milletim. Herkes birbirinin açısına koştu,kenetlendi, evinde olanı verdi elinde olmayanı borçlandı. Lütfen artık bu birlikteliği siyasiler olarak sizler de sağlayın ve bu milleti birbirine kinlendirmeyin. Yoksa cevabı halk size en iyi şekilde verecek.

Evet aziz milletim zor zamanlardan geçtik geçiyoruz. Biz inanıyoruz ki önce yüce Allah'ın sonra bu milletin vefası ile bu olup bitenleri aşacağız. Biz iman ettik kıyamete dek bu Devlet yaşayacak. Asla eğilmedik eğilmeyeceğiz. Sancak asla sarsılmayacak. Ama ceza alması gereken de destek alması gereken de elbet alacak hak ettiğini. Biz Biriz diye güzel bir söz ürettik bu durum vesilesiyle bunu kol kola ilelebet sürdürelim kimsenin siyasi oyununa gelmeden. Bu bayrak başımızda dalgalansın bizler de onun bize verdiği güçle yaşayalım.

Evet Rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Bu durumdan hızlıca ve güçlüce çıkmayı nasip eylesin bizlere. Rengimiz kırmızı beyaz ayrımız gayrımız yok.

Selam ve muhabbetle ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR