Fatih Özer

Fatih Özer

Proje Belediyeciliği

Proje Belediyeciliği

Fethiye Belediyesine ithafen...

Memleket sevmek kolay iş değil elbet. Hani deriz ya bir kişinin kişi olabilmesi için önce şahsiyet sahibi olması gerekir. Şahsiyet olmazsa olmazımız olmalıdır. Şahsiyetli birisi için memleket sevdası mihenk taşıdır.

Sosyal belediyecilik anlayışı olarak yapılması gerekenlerden bahsetmek istiyorum bu yazıda. Geçenlerde Fethiye'de bulunma şansı yakaladım. Gezilecek yerler konusunda orada bulunan eş dosttan fikir istedik. Tabi çocuklar için yapılan gezide onların gönlü edilmeli idi. Şehit Tayyareci Yüzbaşı Fethi Bey parkına kesinlikle gidilmeli dediler. Teknoloji sağolsun oraya kadar kaybolmadan götürdü bizi. Parka yaklaşırken çok kalabalık diye içimden geçirdim esasen. Neyse yaklaştık ve park ettik aracı. Çocuklar çok mutlu daha parka girmeden. Neyse girdiler orayı talan ettiler, yoruldular ama gitmek dahi istemediler. Öyle bir park gibi zamanın belediye başkanı önderliğindeki belediye ki dillere destan desek yeridir. Çevre güvenliği harika, temizlik harika, öyle muaazzam donatılar var ki bir park için bile oraya gidilir dostlar. Kızım baba yukarı sende çık diye ısrar edince bende bu yaşta olsam da çıkıp tünel, tırmanma, salıncaklar, çocuklar için onlarca oyun alanları vs vs.

Yani belediyecilik esasen çocukları mutlu etmek olmalı. Çocuklar mutlu ise aileler mutlu. Çocuklar ile aileyle misafirlerle bir yere gitmek için kafanda deli sorular yerine birçok alternatif oluyorsa çalışan, üreten, eser koyan bir belediye olarak adınızı yazdırırsınız yoksa rutin işleri yapar gelip geçici faaliyetler mutsuz bir aile için her şeyi yaparsınız.

Evet sadece bir park örneği verdim çünkü bir şey bile çok etkiliyor. Elbet bir bütün olarak ele alınmalı ve bütünce şehir faaliyetleri yerine getirilmeli. Maksat siyaset değil bizimki. Bir örnekle güzel eserleri anlatma ve yaşanabilir bir şehir için üreten belediye ve belediye başkanını övme. Doğru kim tarafından yapılıyorsa doğrudur bu da net. Ama örnek almakta gerekirse gidip gezilip fikir olabilir birçok yer belediyelerimize.

Çocuklar gülsün aileler mutlu olsun diye içimden gelenleri yazmak istedim. Hayali olanlar hedefi olanlar liyakat sahipleri işin başında olmalı ve rüya kent diye tabir edeceğimiz şehirler oluşmalı. Diyeceklerimiz elbet daha çok şey var ama lütfen 7/24 esası ile halka hizmet edelim ki hakka hizmet görevimiz yapılmış olsun.

Liyakat esastır söze bakılmaz. Hakka hizmet etmek işinizin birinci şartıdır. Kimse sizin düşmanınız değil aynı havayı soluduğunuz kişiler.

Selam ve muhabbetle ey okur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR