Fatih Özer

Fatih Özer

Nasıl düzeleceğiz... Oku hele

Nasıl düzeleceğiz... Oku hele

Ülkemizin önemli konularından birisi de protokol konusunun yanlış işleyişidir. Memlekette patronun halk olduğunu unutup patronluğu halka taslayan zihniyet bittiği vakit bizim düzeldiğimiz vakittir.

Geçenlerde idareci olarak bir programa iştirak ettim. Tabi protokol programda yerini aldı. Program olması gerektiği gibi devam etti ve gerekli işlemlerden sonra program sona erdi. Çocuklar bayrak tutmuş, flama tutmuş diğerleri de sıralarında bekliyor. Baktım bir meslektaşım aynı zamanda da idareci olan birisi çocuklara çekilin çekilin diyerek bağırıyor. Benim çocuklarım(öğrencilerim) de olunca o çekil dediklerin de hayırdır müdürüm noluyor dedim. Ne yapalım çocukların üstlerinden mi geçsinler diye karşılık verdi. Abi gerçek protokol bu çocuklar kimse de üstlerinden geçmez. Bırak içlerinden onlarla konuşarak, selam vererek geçsin sakin dedim. Benim sözümü duyan bir seçilmiş protokol üyesi de çocukları severek, hal hatırlarını sorarak aralarından geçti gitti. Ya kardeşim kimi kimden ayırıyorsun, kimden saklıyorsun protokolü. Etmeyin ya kimse size şirin gözüktünüz diye farklı bir imkan şart vermez. Siz liyakatla işinizi yapın varsın olmasın makam mevki koltuk kariyer. Hayatımda asla menfaat için ceket iliklemedim. Elbet makam mevki sahiplerine saygıda asla kusur etmem. Fakat Devleti Ebed Müddet olan Halktır. Halka kimse üstten bakamaz, siyah camlı fiyakalı arabanın sahibi halk ey ağalar!

Geçen bir dost meclisinde oturuyoruz. Bir büyüğümüz anlatıyor, "Bir şehirde fatura ödeme sırasındayız. Beklerken şapkalı kişinin o şehrin belediye başkanı olduğunu fark ettim. Bana da sıra geldi gelmek üzere, başkanım buyrun beklemeyin demek zorunda kaldım. Hayır asla şuan burada bekleyenler de benim gibi vatandaş, nasıl geçerim dedi." diyor.

Evet biz iç içe olursak ayrı gayrı bir yaşantımız olmazsa düzeliriz. Halka hizmet ederek sorumluluğunu yerine getiren kişi vazifesini yapmış olur. Mesleği ne olursa olsun kimse kimseden üstünde değil düşükte değil ey okur. Değeri vereceğimiz nokta makamı, mevkisi, parası değil yaptığı iş velhasıl liyakatidir.

Selam ve muhabbetle, Lider ülke Türkiye olduğumuz günlerde yaşamak dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR