Fatih Özer

Fatih Özer

Konya ilim irfan şehridir

Konya ilim irfan şehridir

Yetişmiş olduğumuz ananevi yaşantımız bizlere bizlere Yaradanı severiz Yaradandan ötürü sözünü düstur edindirmiştir. Yani burada sadece insandan bahsetmiyor. Yaradanın yarattığı her canlıdan dem vuruyor. Bizim için kıstasta budur elbet.

Ekolojik süreçte bile etkisi olan hayvanlara asla başka gözle bakmamız mümkün değildir. Ekolojik diyorum çünkü her canlının ekolojiye bambaşka bir katkısı vardır Yaradanın hikmetiyle. Bir zaman bir yazı okumuş idim. ABD de bulunan yellowstone ulusal parkına kurtları 70 yıl almamışlar. Kendilerini avlayacak bir tür olmadığı için de geyikler arttıkça arttı tabi bu süreçte. Fakat bitki örtüsü neredeyse yok olacak hale geldi geyikler otlayınca. Sonra kurtlar gelince geyiklerin sayısında azalma oldu. Ve geyiklerin davranışlarında da değişiklik oldu. Ve bu süreçten sonra bitki örtüsü gürleşti, kuşlar gelmeye başladı, tavşanlar, fareler arttı ve nice güzellikler. Yani her canlının bir güzelliği var elbet.

Konya şehrimiz son zamanlarda yapmış olduğu hamleler ve maziyi atiye taşımaları vesileyle parmakla gösterilen bir yer oldu. Hayvan demek aslında bu bölgenin can damarı demek. Bu şehrin halkı da dahil herkes onların aç kalmaması onların temiz olması ve onların korunaklı olması için uğraşır.

Son zamanlarda maalesef hayvan barınağı ile gündemden kötü bir şekilde düşürülmek istenmeyen şehir ve bu durumları kesinlikle hak etmiyor. Vicdanı sıkıntılı kişiler elbet çıkabilir ve çıktı da tamam. Liyakat sahibi olmayan yönetici çıkmış olabilir ve takibini de iyi yapmamış olabilir. Ve öyle de oldu. Fakat onlara da gerekli işlemler başlatıldı ve cezalarını kurum sözleşme feshi ve adalete teslim ederek verdi. Asla da ufak cezalar ile karşılaşmayacağımızdan şüphemiz yok.

Konya Mevlana, Hoca Nasreddin gibi kıymetli büyüklerin ve Türk dünyasına damga vuran şahsiyetlerin şehri. Barınak konusu ise her yerde insanların umduğu bir durum. Yaşadığımız ilçede yapılacak olan barınağı dört gözle bekliyoruz. Maalesef sokak hayvanlarını her ne kadar sevsek de sokakta çocuklarımız dahi huzurla gezemez hale geldi. Gezmeyi boşverin okula gidip gelmeleri,işi gidip gelenlerin halleri perişan. Sayın başkanımız Uğur İbrahim ALTAY bu konuya direk el atmış ve takibini kendi kontrolü altına almış edindiğimiz bilgiler itibarıyla. Elbet bundan ders alması gereken konuyu da sonuna kadar kazıdı aklına. Can dedikten sonra hepimiz biriz ve yaradanın yarattıklarıyız.

Bazı konular da gazeteye , basına düşmeli ve sonuca varmalı elbet. Çözümler daha hızlı oluyor esasen. Liyakat ile kaç yazı yazdım bilmiyorum. Ama lütfen işine sevdalı, işini takip edecek kişilerle çalışalım ve güzellikler bu memleket ile olsun.

Evet ilk dediğimizi tekrarlayalım Konya İlim İrfan Şehridir. Yanlışlar çözüme kavuşmalı ve neşter vurulmalı bazı durumlara da .

Yaşanılır bir memleket olan Konya dan tüm okurlara selam ve muhabbetle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR