Fatih Özer

Fatih Özer

Bir Adam "Prof.Dr.Onur KÖKSAL"

Bir Adam "Prof.Dr.Onur KÖKSAL"

Bir gün okulda mesaideyim telefon çaldı. Atan arar da heyecan duyarsın ya hani. Adam arıyor adam susun arkadaşlar diye seslendim, biraz da fazla seslenmişim arayan bir yiğit olunca elbette ki. Can ağabeyim, hocam, başkanım efendim dedim. Gardaş Akşehir'e geldim acil öğrencileri topla akm ye gel şöyle şöyle program var hem de kucaklaşalım dedi. Hemen arkadaşlara öğrencileri toplayın programa gidiyoruz dedim.

Benim için ve bütün tanıdıkları için adam gibi adam denilecek birisidir yiğit ağabeyim benim. Konya da isen hele bir git işyerine konuşsun sus dinle. Hiç sıkılmak nedir bilmezsin, bitmese konuşması dersin. Destan yazıyor sanki reis. Ağzından çıkan her kelimeyi elinden kalemi bırakmadan not al. Anlatsın yurt içi yurt dışı anılarını dinle sanki hep ders kurban olayım. Bazen demiyor değilim gazeteye yazdıklarını not alsam yazsam yorulmasam diye.

Anadolunun şirin diyarı Bozkırın tezenesi Neşat Ertaş babanın memleketinin Mucur un dalakçı köyünden çıkıp, yaşadığı şehre mühür vurmuş mühür gözlü başkan. Kendisi de halk ozanı sazı çalar mı çalar. Söylemesi de mest eder dinlerken.

Siyaset yapıp kendisinden sonra gelene yol açan fikirleri örnek alınan birisi aynı zamanda elbet. Bir siyasi böyle olmalı diyeceğimiz birisi sayın başkan. Üreten, hedefi olan, heyecanla yol yürüyen, geldiği yeri unutmayan, vatan ve memleket delisi (biz deli olmayı sevda kabul edenleriz) birisi. Halkın içine girdiğinde yüzü gülen, öğrencileri ile dava arkadaşları ile konuşurken dinlenen, öğütleri on numara bir şahsiyet. Lütfen kimse de yanlış anlamasın bizim dostluğumuz abi kardeşlik, başkan teba dostluğu, vatan dostluğu velhasıl.

Velhasıl seninle tanış olmaktan, seni dinleyip örnek almaktan ben ve dostların çok mutlu bilmeni isterim. Daha senin adının geçip te kötü bir yorumun olduğunu görmedim duymadım. Turizm fakültesinde olan ve diğer dersine girmiş olduğun öğrenciler çok şanslı sayın büyüğüm. Hele o okula atandığında liyakat ile gelene alkış tutulur, o da bilgi saçar ışık tutar diye doyasıya sevinmiştim. Reisim son nefese kadar diye ettiğimiz yemin var ya hani bizler de ona bağlıyız sonuna dek kardeşliğimiz sımsıkı bağlı birbirine. Varlığın daim yolun bahtın açık olsun değerli hocam kıymetli ağabeyim. Velhasıl adamlığın örnek şahsiyetin her daim alkışlanası.

Neşet Ertaş ile bitirelim sözümüzü rahmetle anarak.

*İlimsizlik bilgisizlik yüzünden, cehalet hortlayıp çıkar mı çıkar. Sevgisizlik saygısızlık yüzünden, insan insandan bıkar mı bıkar.”

“Herkesle yarenlik edilmez, her insanla, hatta çevrende bile olsa, seni tam tanımayan insanla yarenlik edilmez.”

“"Bizim oralarda seni seviyorum denmez, kurban olurum sana" denir..”

Selam ve muhabbetle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Fatih Özer Arşivi
SON YAZILAR