Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Övgüler Başkan Altay’a

Övgüler Başkan Altay’a

Dün sabah Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın son bir yılın genel görünümünü çıkardığı ve faaliyetlerini anlattığı bir basın toplantısına katıldık. Epey uzunca bir basın toplantısıydı ama inanın her bir dakikası önemliydi.

Öncelikle şunu belirteyim Uğur İbrahim Altay gerek politikacı olarak, gerek yönetici olarak ve gerekse dünya siyaseti açısından günümüzden oldukça ileride bir profil çiziyor. Yani bu iş gerçekten Uğur İbrahim Altay’a yakışıyor.

Şimdi tabii bazı okuyanlar hemen bir bahane bulup, ezbere konuşacaklar. Gazetelerin belediyelerden destek aldığı için yandaş olduğunu o nedenle böyle yazdığımı falan söyleyecekler. Tabi “şark kafası” böyle bir yansımayla çalışır. Yani “kişi kendinden bilirmiş işi” derler ya, onun gibi kendileri bu konuda öyle davranacakları için karşısındakileri de hep aynı görürmüş.

Şunu rahatlıkla söylemeliyim ki, kimse kusura bakmasın Konya’da zaten övseniz de övmeseniz de Büyükşehir için Konyalının gözünde Uğur İbrahim Altay’ın dışında bir aday yok. Aday çıkartan partilerin yönetimleri muhakkak ki kendi adaylarına oy vereceklerdir ama o da parti görevi olduğu için yapılacak bir oylama olacaktır diye düşünüyorum.

Yani her zaman söylüyorum Konya’da belediye başkanlarının, birilerinin övmesine hiç gerek bile yok. Yani belediye başkanları neredeyse hiçbir iş yapmasalar bile zaten seçileceklerdir. Çünkü Konya’da belediye başkanı sıkıntısı değil muhalefet sıkıntısı vardır.

Her neyse dün Başkan Altay’ın anlattığı icraatlarını Konya, Türkiye ve Dünya icraatları olarak üçe ayırmak gerekir. Konya icraatlarına yapılan asfalttan, bahçeye; su göletlerinden, kentsel dönüşüme kadar birçok yatırımı sayabiliriz. Bu yatırımlarla ilgili ayrıntıları gazetemizde ve internet sitemizde haberlerimizde bulabilirsiniz. O nedenle ben burada tekrar uzatmaya gerek görmüyorum. Ama Abdülhamit Caddesi gibi açılan yolların önemini, Karatay ve Eski Sanayinin, Larende’nin ve hatta Şükran mahallesinin kentsel dönüşümü gibi planlamaların ciddiyetini ve de tarımda kullanmak için yapılan onlarca göletin ekonomiye katkısını da muhakkak düşünmemiz gerektiğini hatırlatmadan geçmeyeyim.

Tabii burada Konyaray Banliyö projesini de atlamamak gerekir. Çok büyük yatırım olduğu gibi, aynı zamanda 1. Etapta Gar’dan Havaalanına kadar, 2. Etapta da Yaylapınar’dan Organize Sanayi Bölgesi’ne kadar taşımacılığı kapsayacaktır. Yani Konya’da sanayi bölgesinde çalışan işçilerimiz için çok rahat ve konforlu bir ulaşım sağlanacaktır.

Ayrıca Başkan Altay’ın çalışmalarının ikinci bölümü Türkiye çalışmalarıdır ki, bununla da Konyalı olarak ne kadar övünsek azdır. Öncelikle Ak Partili belediyeler arasında en önemli ve en büyük belediye Konya büyükşehir belediyesidir. Haliyle Konya Belediyesinin başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Ak Parti genel merkezindeki ağırlığı da bu önemle doğru orantılıdır. Buna bağlı olarak Tüm Türkiye’de bir Konya rüzgarı illaki vardır.

Ancak Konya rüzgarı bununla bitmemektedir. Ülkemizi derinden yaralayan Şubat depreminden sonra bilhassa Hatay’da Konya Büyükşehir Belediyesinin yaptıkları gerçekten tüm Türkiye’ye örnektir. Ekmeğinden, yemeğine, altyapısından üst yapısına her şeyiyle Hatay’la el ele vermiş bir Konya Büyükşehir Belediyesi ve Uğur İbrahim Altay vardır. Hataylının kanayan yaralarına derman olmak için gecesini gündüzüne katmıştır.

Hatta buna bağlı olarak toplumda “acaba Altay Hatay’dan mı aday gösterilecek” gibi manipülasyonlar bile yapılmıştır. Çünkü Konya Büyükşehir Belediyesi hem Hatay için hem de tüm ülke için büyük bir birliktelik örneği olmuştur.

Ve üçüncü bölümde Dünyada Konya Büyükşehir Belediye Başkanının Dünya Belediyeler Birliği Başkanı olarak yaptıkları vardır. Ki bunun en başında da İsrail zulmünün karşısında dimdik duran bir başkan olmasıdır. Ve de her fırsatta bu zulmü tüm dünyaya haykırması unutulmayacaktır.

Yani tüm bu başarılı çalışmaların neticesinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve Başkanı Uğur İbrahim Altay birazcık övgüyü hak etmemekte midir?

Tüm Dünyaya Konya belediyeciliğini ve Konya’yı anlatan Başkan Altay bence her türlü övgüyü hak etmektedir ve de Konya tarihine adını altın harflerle yazdıran bir belediye başkanı olmuştur.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR