Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

DEVA ve YRP gerçeğini atlamayın

DEVA ve YRP gerçeğini atlamayın

Ülkenin ve Konya’nın gündemi o kadar yoğun ki inanın hemen her gün yazıyor olmamam rağmen bazen gündemi yakalamakta zorlanıyorum.

Şimdi şöyle düşünelim; İsrail-Filistin Savaşı tüm dünyanın gündemi olmakla birlikte her gün İsrail’in ayrı bir insanlık dışı uygulamasıyla karşılaşıyoruz. Filistin’deki Müslüman ve Hristiyan kesime yaptığı soykırım ve de cemilere, kiliselere, hastanelere, okullara yaptığı saldırılar tam bir vahşet ve aynı zamanda hem savaş suçu hem de insanlık suçu olarak kayıtlara geçiyor.

Diğer bir konu, her ne kadar daha ikincil plana düşmüş olsa da Ukrayna-Rusya savaşı da bir gündem oluşturmakta. Emperyalizmin oyuncağı olmuş bir Ukrayna, ABD’nin çıkarları için Rusya ile savaşmaktan çekinmiyor. Ve de tüm dünyayı tedirgin ediyor.

Dünya gündemlerinin yanısıra ülke gündemi var ki; ekonomi tabii ki bunun başında geliyor. Aynı zamanda asgari ücret belirlenecek ve asgari ücret toplantıları başlayacak. Bu da ayrı bir gündem.

Tabii ki yerel seçimler, belediye başkanı adayları daha da farklı bir siyaset gündemi. Bu arada partilerin teker teker açıklama yaparak seçime tek başlarına gireceklerini açıklama konusu var ki tamamen absürt bir açıklama olduğunu söylemek gerek. Mesela çıkıyor bir parti “seçimlere tek başımıza gireceğiz” diyor. Yani zaten tek başına iktidar olabilmek için kurduğun partinin tek başına seçime girmesini deklare etmek anlamsızlıktan başka ne olabilir? Anormal olan zaten başka bir partiyle veya ittifakla girmektir. Asıl o zaman deklare edebilirsin. Yani “ben şu şu nedenlerden dolayı falanca partiyle beraber seçimlere gireceğim” dersin.

Her neyse, Konya’da da gündem oldukça yoğun. En önemli gündem haliyle Mevlana İhtifalleri başladı. Mevlana’nın 750. Vuslat yıldönümünde Mevlana sevenleri akın akın Konya’ya geliyor. Ve bununla bağlantılı olarak yapılan kültürel ve sanatsal faaliyetleri de atlamamak gerekir.

Ve tabii ki Konya’da yerel seçim çalışmaları da hızlı bir şekilde sürüyor. DEVA Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca bir basın toplantısıyla 3 ilçede adaylarını açıkladı. Doğanhisar, Sarayönü ve Ahırlı ilçelerinin DEVA Partisi adayları belli oldu.

DEVA Partisi ve Ali Babacan bu zamana kadar her ne kadar istenilen performansı sergileyememiş olsa da çok kendinden emin ve düzgün bir biçimde hedefine ilerliyor. Şu ana kadar beklenilen performansı göstermemiş olmasının en önemli sebebi de malum, ülkedeki siyasi parti enflasyonunun ekonomideki enflasyondan çok daha fazla olması. Yani 3-5 kişi bir araya gelip bir parti kuruyor ve seçimlerde de ya Ak Parti’ye ya da CHP’ye yaslanıyor ve kendisini gerçekten parti sanıyor. Dolayısıyla gerçekten “siyasi parti” olan partilerle, “parti” olmaktan bihaber partiler aynı kefede değerlendiriliyor. Dolayısıyla vatandaş da bunlardan hangisi “parti” hangisi “partimsi” ayırmakta şu an için zorluk çekiyor. DEVA bu bağlamda “parti olan” partiler arasındadır ve de Türk Siyasetine olacak gözükmektedir.

Konya’da il başkanı Seyit Karaca particiliği bilen uzun yıllar Konya siyasetinde söz sahibi olmuş “muhafazakar demokrat” bir isimdir. Ve de Karaca reel siyasetin de farkındadır. Ve Konya’da da adımlarını bu doğrultuda atmaktadır. O nedenle DEVA Partisi yaptığı çalışmalarla ortaya koyduğu çözüm önerileri ve yayınlarla şu anda binanın temelini atmaktadır. Bu temel yükseleceğe benzemektedir.

Diğer bir yıldızı parlayan parti de Yeniden Refah Partisi(YRP)’dir. YRP, gerek Erbakan’ın siyasi misyonlarını savunmak konusunda gerekse Milli Görüşün sığınağı olmak konusunda Saadet Partisinden bayrağı devralmış gözükmektedir. Açıklamalarıyla, siyasi hamleleriyle ve canhıraş çalışmalarıyla gerçekten YRP, Erbakan Hoca’nın Refah Partisi’ni hatırlatmaktadır.

Daha evvel bahsetmiştim, YRP Konya’da da bir değişim izlemiş ve iyi bir yönetim kurmuş ve de genel seçimlerden itibaren aktif bir duruma gelmiştir.

Geçtiğimiz gün YRP’nin Meram İlçe Başkanı İshak Arslan, Meram İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Adem Aktaş ve Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Özerdem ziyaretimize geldiler. Öncelikle şunu belirteyim. Mustafa Özerdem Konya’da sevilen ve sayılan bir esnaf. Bu yönüyle belediye başkanlığı için iyi bir aday. Ayrıca kendisinin kazanacağına o kadar inanmış ki malumunuz “inanmak başarmanın yarısıdır” diye bir söz vardır. Özerdem başarmanın yarısını halletmiş gözüküyor. Ve de şimdiden kapı kapı dolaştıklarını tüm Meramlı’ya ulaşacaklarını belirtiyor. İşin doğrusu bu kadar inanmış bir kişi görürseniz korkmak lazımdır. Çünkü başaranlar en çok inananlardır. Ben Mustafa Özerdem’e bu yönüyle kazanıp kazanamayacağı konusunda bir şey söylemeye tereddüt ettiğimi belirtmek isterim.

Malumunuz YRP’nin milletvekili çıkaracağına da kimse inanmıyordu. Ama bir baktık ki 15 vekilden biri de YRP’den seçilmiş. Ak Parti tabanına bu bağlamda güvenmek çok kolay değil. O nedenle Meram’da Mustafa Özerdem’in ne yapacağını hep beraber göreceğiz.

Bu arada bu ziyaretlere İl Başkanı Temel Peker de başlasa fena olmaz. Malumunuz basın toplantısı, kahvaltı diyerek basını sadece çağırmakla il başkanlığı olmaz, ara ara koltuktan kalkıp, iadeyi ziyaret yapmak da gerekir.

İşte bu kadar gündemden bu hafta sonu çıkardığım bunlar. Zaman zaman u gündemlerin yoğunluğundan atladığımız konular oluyor ama bir şekilde her konuya değinmek gerekiyor diye düşünüyorum.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR