Erhan Dargeçit

Erhan Dargeçit

Bu Konyaspor sahipsiz kalmaz

Bu Konyaspor sahipsiz kalmaz

Konyaspor pazartesi günü yaptığı kongre ile yeni başkanını ve yeni yönetimini seçti. Ömer Korkmaz ve onun listesi artık Konyaspor’u yönetecek. Konyaspor taraftarına bu saatten sonra düşen de takımına sahip çıkmak ve takımının arkasında durmaktır. Tabii ki bu bağlamda yeni yönetime başarılar dilemek ilk yapılması gereken iştir.

Yönetimi ilk aşamada ödenmesi gereken acil borçlar beklemektedir. Ancak tabii ki yeni yönetim bu borçları bilerek ve çözebileceği umuduyla zaten aday olmuştur. O nedenle, olayı dramatize ederek “nasıl çözecekler, nereden para bulacaklar” gibi eyyamcılık yapmaya gerek yoktur. Yönetimde kendi işini çok iyi yöneten iş adamları, tüccarlar, sanayiciler bulunmaktadır. Dolayısıyla da bunun hesabını gayet isabetli biçimde yaptıklarına hiç şüphem yok.

Burada asıl önemli olan takımdaki eksiklerin giderilmesidir. Yani yeni oyuncular alınması gerekliliği vardır. Şunu itiraf etmelidir ki; takımımız oldukça başarısızdır. Tek avantajımız ligdeki diğer takımlar da çok çok iyi oyunlar sergilememektedir. Bu avantajı kullanabilir ve birkaç takviye oyuncu alabilirsek, o oyuncuları da takıma iyi monte edebilirsek bu sezonu da başarılı bir şekilde geçirmek zor olmayabilir. Aksi halde bu kadro ile ligin sonu zor gelecektir.

Ömer Korkmaz ve yönetimi inanıyorum ki bu konuya çok çok daha vakıftırlar ve gereğini yapacaklardır. Ben biraz kongreye değinmek isterim.

Konyaspor taraftarının en çok umut bağladığı kişi olan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay salondaydı ve beklenildiği gibi coşkuyla ve sevgiyle karşılandı. Onun dışında Ak Parti Milletvekilleri Hakan Özer ve Latif Selvi de oradalardı. Konyaspor’un maçlarını da imkanları ölçüsünde kaçırmayan ve Konyaspor taraftarının da sevdiği isimlerden olan CHP Milletvekili Barış Bektaş da kongredeydi.

Konyaspor delegesi birkaç dostumuz salonda yanımıza gelerek Konya milletvekili olarak Ünal Karaman’ı da bu salonda görmek isterdik diye bir serzenişte bulundular. Hatta cevap olarak “Konya’nın 15 vekili var, burada 3 tanesi var. 12 tanesi de gelmemiş” dedim. Ama Ünal Karaman’la Konyaspor’un “ekmek yediğini su içtiğini” belirterek bu sitemimizi muhakkak belirtin dediler. Ben de “elçiye zeval olmaz” diyerek bunu da belirtmiş olayım.

Bu arada kongrede ilk toplantıda 100 imza bile toplanamazken, çoğunluk aranmayan ikinci toplantıda 500 civarında delegenin gelmiş olması da dikkat çekici bir olaydı.

Seçime geçilmeden önce küçük bir gerginlik oldu. Ama bu gerginliğe de bir anlam vermek abesle iştigal olurdu. Malumunuz ikinci bir liste hazırlığı konuşuluyordu. O liste Divan Başkanlığına gelince, listedeki isimlerin büyük çoğunluğunun üye olmadığı görüldü. Yani listedeki üç isim hariç diğerlerinin üye olmadığından dolayı liste Divan Başkanlığı tarafından kabul edilmedi. Bu konuyu demokrasiye aykırı olarak nitelendirenler oldu ama el insaf, derneğe üye olmayan kişinin o derneği yönetmesini istemek asıl demokrasiye aykırı olan bir tutumdur. Bunu da belirtmeden geçmeyeyim. Genel Kurul öncesi kamuoyunda mali açıdan borçların çok olduğu, harcamaların yerinde olmadığı gibi söylentiler bulunmaktaydı. Bu söylentilerin de asılsız olduğu genel kurulda ortaya çıktı. Çünkü okunan mali raporun ardından bu mali rapor ibra edildi. Yani genel kurul “evet kardeşim kulübün paraları yerinde harcanmıştır, hiçbir şaibe yoktur” demiştir. Dolayısıyla bu dedikodu da artık bitirilmelidir. “İbra olmazsa kayyıma gider” düşüncesi de doğru bir düşünce değildir. Eğer bir dernekte mali rapor ibra olmazsa, yeni yönetim seçilir ve seçilen yeni yönetim hukuka baş vurur. Hukukta bunu inceler ve eğer bir usulsüzlük bulursa usulsüz olan o harcamaları önceki yönetimin tazmin etmesini ister.

Dolayısıyla sonuçta Konyaspor Kulübünün mali raporu ibra edilmiş ve bu tür dedikodular sona erdirilmiştir.

Sonuç olarak, kongredeki en önemli şey; orada bulunan 500’ün üzerinde Konya’nın işadamları, sanayicileri, yöneticileri Konyaspor’a da sahip çıkmıştır. Bu da gösteriyor ki Konyaspor, kurum kültürüyle Konya’yla özdeşleşmiştir. Ve öyle kongreden önce kamuoyunda konuşulduğu gibi “öldük, bittik” edebiyatını ciddiye almamak gerekir.

Kongrede bulunan ve Konyaspor’a sahip çıkan bu kişilerin “öldük-bittik” edebiyatını Konya’ya yaşatmayacağını da gözlemlemiş olduk.

Tekrar Ömer Korkmaz’a ve yeni yönetimin tümünü tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Dostlukla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erhan Dargeçit Arşivi
SON YAZILAR