Emel Şerife Hasçağan

Emel Şerife Hasçağan

Soğuk Su İçmek Hasta Eder mi?

Soğuk Su İçmek Hasta Eder mi?

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında serinlemek için soğuk su içmek gibisi yoktur. Yazın içilen soğuk su tüketme alışkanlığını kışın da devam ettirenler olabilir. Peki ya bu serinletici keyif bizi hasta edebilir mi?

Soğuk su içmenin doğrudan hastalığa yol açtığına dair bilimsel bir kanıt yoktur. Vücudumuz, soğuk su içtikten sonra sıcaklığını dengelemek için kalori yakar. Bu da metabolizmamızı geçici olarak hızlandırabilir. Ancak bu metabolizma artışı çok azdır ve hastalığa neden olacak kadar önemli değildir.

Soğuk su içmenin bazı kişilerde bazı rahatsızlıklara yol açabileceği doğru. Örneğin; Soğuk su, hassas dişlere sahip kişilerde diş ağrısına neden olabilir, boğaz ağrısı olan kişilerde boğaz tahrişini artırabilir ve bazı mide problemleri olan kişilerde mide kramplarına neden olabilir.

Soğuk Su İçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Soğuk su içmenin genel olarak bir zararı olmasa da, bazı durumlarda dikkatli olmak gerekir. Buz gibi su içmek, diş hassasiyeti ve boğaz tahrişi gibi sorunlara yol açabilir. Terliyken çok soğuk su içmek, vücut ısısını aniden düşürebilir ve bu da bazı kişilerde baş ağrısına neden olabilir. Soğuk suyu hızlı bir şekilde içmek yerine, yavaş yavaş yudumlamak daha iyidir. Sonuç olarak soğuk su içmek, genel olarak sağlıklı bir alışkanlıktır. Soğuk su içmenin hasta edeceğine dair bir kanıt yoktur. Ancak, bazı özel durumlarda bazı rahatsızlıklara yol açabilir. Soğuk su içerken dikkatli olmak ve aşırıya kaçmamak önemlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emel Şerife Hasçağan Arşivi
SON YAZILAR