Büşra Kavasoğlu

Büşra Kavasoğlu

Yağmur Damlası

Yağmur Damlası

YAĞMUR DAMLASI

Gözünü açıp kapayıncaya kadar geçiveriyor birden hayat. Ömür dediğin bir kaç mutlulukla ve bir çok huzurla dolu oluyorsa eğer. Sarıyorsa etrafını sevinçler bir bakmışsın yıllar bir ışık hızıyla geçivermiş gözlerinin önünden. Saçlarına aklar düşmüş ve çekilmişsin köşene. Hayat ömrünü güzel değerlendirebilene, yanına doğru kişiyi oturtabilene ve hep doğru insanlarla karşılaşabilene ne hızlı, ne de güzel ne de tat verici. Oysa öte yanda bir musluk damlası gibi geçmek bilmeyen hayatlar var başka umut dolu bakışlarda. 

Evinde huzursuzluk barındırana, çevresini huzursuz edene, şiddet mağdurlarına, açlıkla baş edene, bulunduğu yerden hep kaçmak isteyene bir gün haftalar, bir hafta aylar, bir ay ise yıllar gibi gelir. Senin baktığın o yağmur damlacığı huzurun sesiyken bir başkasına onun eşliğinde gözlerinden süzülen damla damla yaştır belki de. Senin duaların şükür iken her gün, onun duaları kurtuluşa ermektir. Bir an evvel kurtulmak hayatını bir yerden başlatmak ister. Çünkü kimilerine göre hayat zorlu bir yokuş, çakıllarla dolu bir yoldur. Herkesin geçtiği zor bir zaman dilimi vardır elbet, ama kimilerinin o zorlukları hiç bitmez. Kendinden geçer, bıkmaya başlar, bunalır, boğulur dertlerinin pençesinde. Bazılarına göre hayal kurmak bile bi lükstür, çünkü bazıları sadece kurtulabileceği an’ları düşünür, anlık yaşar ve o an’ların içinde kaybolur. Yorulur kimileri, sen hayat telaşesinden dersin o gönül yorgunluğu der. O anlatır sen dinlersin, sen neler yaşamışsın dersin iki gün sonra unutur gidersin. Ya da dinlediklerini bir başkasına da anlatır, belki de şaşkınlığını ifade edersin. Ama hiç bir zaman anlayamazsın, anlamaya ruhun yetmez. Tarifsiz duygular bir tek bu hayatta bazı sıkıntıları, bazı duyguları yaşayandır. Bazılarımızda bunları sadece dinleyen ve de aktaranlardır. 

Bir çiçek kokusu kadar güzel kokar huzuru bulmak huzura yaklaşmak. Bir güneş ışıltısı kadar hem yakın hem uzaktır mutlu olmak. Bir kuş cıvıltısı kadar kolaydır gülümsemeyi paylaşmak. Ve bir ay parıltısı kadar zordur gecelerini hüzünle kapatmak. Hayat hepimize verilmiş en güzel hediye, değerlendirebilmek hem bizim elimizde hem başkasının elinde. Yaşamını alt üst eden o gizine girebilmiş her insan seni yorduğu kadar sana tecrübe, seni üzdüğü kadar sana bilmeden getireceği bir tutam mutluluk versin ömrünce. Yıldızlar kadar ışıltılı bir umut olsun gözlerinde. İnsan gönlünce ister ki hep iyilik olsun hayatta hep mutluluk dolsun etrafında ama kötü bir niyet bir enkaza çevirebiliyor seni elbet nefes aldıkça. Vazgeçmedikçe, hayatını elinde sımsıkı tutabildikçe gelecek mutlaka güneş yanına, iyilikler sarmayalayacak çiçekleriyle ve ay gözlerindeki yaşları silecek zamanla. Bir gün yağmurlar yağdığında sende yalnızca şükredeceksin hayatına ve kulak vereceksin huzurun damla damla pencerene iz bırakan duruşuna. Kurtuluş sadece inananlarındır, arkasını dönüp gidense daima korkaktır. Bir dilek hakkı olsun bu geceye, ışıkların hep sana yansıdığı umutlarına ve de kırılan kalbinin güzelliğine..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Büşra Kavasoğlu Arşivi
SON YAZILAR