Ali Sait Öğe

Ali Sait Öğe

Ahırlı için hayırlı olsun

Ahırlı için hayırlı olsun

31 Mart seçim sürecini hayırlısı ile geride bıraktık. Şimdiye kadar hep verilen vaatleri dinledik, yapılanları dinledik, yapılacakları dinledik.

Ama bu süreden sonra yapacağımız tek şey yapılan vaatlerin, verilen sözlerin ne kadarının yerine getirildiğinin takipçisi olmak.

Ben konumum gereği bu yazımda sadece Ahırlı ilçesi seçimlerini değerlendirmek ve yaşananları dile getirmek istedim.

Öncelikle seçim yarışına katılan Ak Parti Adayı İsa Akgül’e, BBP Adayı Mustafa Öncü’ye, İyi Parti Adayı Ceylan Arslan’a ve DP Adayı Vehbi Özalp’a çıktıkları bu yolda verdikleri mücadelen dolayı teşekkür ediyorum.

4 Aday yarıştı ama sonuçta bir aday ipi göğüsledi ve başkanlığı kazandı. Ben bu vesile ile mevcut başkanımız olan ve yeniden görevi kazanan İsa Akgül kardeşime ve Ak Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tugay kardeşime bir kez daha başarılar diliyorum. İnşallah geçmiş dönemde yaşanan hatalar veya olumsuzlukla bu dönemde bir kez daha yaşanmaz.

Ben kesinlikle seçimlerin sonucuna, alınan oylara değinmek istemiyorum 1 oy fark olsa da bin oy fark olsa da değişen bir şey yok. Yarıştılar kazandılar.

Ama bunu kesinlikle bir ZAFER olarak görmeyin çünkü ZAFER sadece savaşlarda kazanılır. Biz Savaş değil Seçim yaptık onun için zafer değil de başarı diyelim.

Yıllardır Ahırlı için elimden ne geliyorsa yaptım bundan sonrada aynı şevk ve heyecan içerisinde yapacağım.

Önce bir Ahırlılı sonra bir gazeteci olarak yapılan iyi işlerin de yanlış işlerin de takipçisi olacağım.

Önümüzde 5 yıl gibi uzun bir süre var, Ahırlı ve mahalleleri için neler yapılacak, hep birlikte tanık olacağız.

Umarım sayın başkanımız seçimlerden birkaç gün önce yaptığı konuşmada, “Bizler ile birlikte olmayan arkadaşlar hiç kusura bakmasın. Bundan sonra istedikleri olmayacak” sözünü hayata geçirmez. Bunu da özellikle takip edeceğim.

Son olarak değinmek istediğim bir önemli konu ise seçimlerden birkaç saat sonra yaşanan ve hiç hoş olmayan olaylar.

Aylarca mitinglerde verilen birliktelik mesajları ile kazansak ta kaybetsek te yine birliğiz söylemleri ile hiç ama hiç bağdaşmayan olaylar bizleri seçimlerden sadece bir kaç saat sonra yaralamaya yetti.

Seçimlerin ardından ben ilk olarak Mehmet Tugay kardeşimi daha sonra İsa Akgül beyi arayarak tebrik ettim ve “Şimdiye kadar bir rakiptik bundan sonra yine aynı bölgenin insanı olarak kalacağız. Yine Ahırlı için çalışacağız yine Ahırlı için birlik olacağız. Sizlere bir kez daha başarılar diliyorum” dedim.

Kendileri de bu dileklerimden çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Peki, seçimlerden birkaç saat sonra ne oldu?

Bizler seçimi kaybeden Büyük Birlik Partisi Adayı arkadaşımız Mustafa Öncü’nün evine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Sadece bizler değil belki yüze yakın erkekli bayanlı sevenleri kendisini evinde ziyarete gelmişti.

Bizler Mustafa Öncü ile sohbet ederken dışarda bir anda bağırmalar korna sesleri gelmeye başladı.

Seçim sonucunu kutlamak için Akkise’ den çıkan onlarca araç konvoyu, Çiftlik ve Kayacık’ı geçtikten sonra Karacakuyu Mahallesi’nde ki ana yoldan Ahırlı’ya gitmek yerine Mustafa Öncü beyin evinin bahçesinden geçen içerdeki dar bir yola girerek kesinlikle doğru olmayan bir hareket yaptılar. Konvoyda bulunan araç içerisindeki şahıslar korna yapmaya camları açıp slogan atmaya başlayınca haklı olarak evlerindeki misafirler ile ilgilenen bayanlar araçlara tepki gösterdi. Ben tam o anda dışarda idim. Ve konvoyda ki bazı arkadaşlara, ‘Ya evin önünde küfür eder gibi korna yapıp slogan atmayın ayıp oluyor. Bir kere bu sokağa girmeniz zaten hata bir de ortalığı germeyin bir an evvel gidin’ dememe rağmen konvoyda ki arkadaşlar ne yazık ki gitmek yerine araçlardan inerek olmadık hakaret etmeye başladı.

Tabi bu kavgaya o anda evde bulunan herkes müdahil oldu. Bir anda ortalık savaş alanına döndü. Ağza alınmayacak küfürler, yapılan hakaretler, insanları iteleyip kakalamalar herkesi çileden çıkardı.

Hele hele orada bulunan bazı hatırlı büyük kişilere yapılan küfürler hiç ama hiç olmadı.

Ya Allah aşkınıza bu nasıl bir kutlama. Birkaç gün öncesine kadar yapılan süslü konuşmalar ne çabuk unutuldu.

Hani kardeştik? Hani tek bir bütündük? Hani seçimlerden sonra da hepimiz yine kardeştik? Ne oldu size böyle birden bire.

Ben o arada ilk olarak İsa Akgül beyi aradım ve durumu anlattım çok büyük olaylar çıkmadan olaya müdahale etmesini istedim.

Ama Allah razı olsun İsa Bey birkaç önce verdiği sözü birkaç saat içerisinde unuttu ve bırakın oraya gelmeyi. Olayın üzerinden saatler geçmesine rağmen Mustafa Öncü Beyi arayıp geçmiş olsun deme nezaketinde bile bulunamadı.

Demek ki söylenen sözlerin hiç birisinin aslı astarı yokmuş. Siz daha ilk gün bile olmadan sözlerinizi unutursanız insanların size olan güveni sarsılır.

İlk gün değil daha ilk saatlerde böyle davranır ve mahalleler arasında ikilik çıkarmaya çalışırsanız vatandaşın size olan sevgisi, saygısı olmaz.

Ve ne olur bu dönem bari geçmiş dönemde yaptığınız hataları yapmayın, yanınızda yer alan ve kraldan çok kralcı olan kişilerin yalan yanlış doldurmaları ile size oy veren vermeyen vatandaşlar ile aranızda soğukluk çıkarmayın.

Ben bir kez daha Mustafa Öncü kardeşime, ailesine ve sevenlerine yaşanan bu olaylardan dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

‘Ben Ahırlı Milliyetçisiyim’ diyen herkese de buradan bir sözüm olacak; Gelin Ahırlı’ya sahip çıkın. Eğer sizler oturduğunuz yerden kalkmaya üşenip Ahırlı için bir şeyler yapma gayreti içerisinde olmaz iseniz hiç kusura bakmayın Ahırlı diye bir yer kalmayacak. Benden söylemesi…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Sait Öğe Arşivi
SON YAZILAR