Zeynep Asu Bardakcıoğlu

Zeynep Asu Bardakcıoğlu

Bilinçaltı çok şey anlatır

Bilinçaltı çok şey anlatır

Bilinçaltı çok şey anlatır

Ne diyor Mevlana Celaleddin Rumi: “Düşüncen konuşmana, konuşman hareketine, hareketin ,kaderine yansır. Güzel düşün, güzel yaşa” Düşüncenin önemini daha yüz yıllar önceden bildirmiş ünlü düşünür. O zaman bize düşüncelerimize hassasiyet göstermek düşüyor. Düşüncelerimizi, algımızı yöneten bir kara kutuya sahibiz ve biz buna bilinçaltı diyoruz. 

Hz. Adem ve Hz. Havva’dan itibaren bu kara kutu tıpkı bir film makinesi gibi gördüklerini, duyduklarını kaydediyor. Genetik dediğimiz DNA molekülleriyle aktarım yaparak  bize kadar geliyor. Bu, şu anki düşüncelerimizin, dolayısıyla hayatımızın yaklaşık %45’ini oluşturuyor. Kalan yüzdelik kısım ise biz anne karnına düştüğümüz andan itibaren dolmaya devam ediyor. Doğduktan sonra da kayıt devam ediyor. Böylelikle bir insanın %99 davranış şekli, yaşam şekli, düşünce şekli dışardan gelen, öğretilmiş, duyulmuş, dayatılmış kalıplarla belirleniyor.

Genlerimizi düşüncelerimizle ve inançlarımızla değiştirme gücüne sahibiz. Bunu değiştirmek istediğimizde kişinin direkt bilinçaltı kayıtlarına ulaşmamız lazım. Bilinçaltı temizliği ile başlamalıyız. Her yaptığımız davranışın altında yatan duyguya fark etmek, değiştirmek ve dönüştürmek gerekiyor. Bilinçaltı bu kayıtları oluştururken, (kara kutuya atarken) kendince bir dil sembol dili bile oluşturmuş. Buna bilinçaltı dili deniyor.

Bu dil kullanılarak çoğu geçmiş kayıtlara, travmalara, yaşanmışlıklara ulaşılıp değişim dönüşüm sağlanıyor. Altta yatan kodlar değiştiğinde, yüzeyde de vücudun gösterdiği tepkiler değişiyor. Buna bir sürü örnek var. Hastalıkların yok olmasından, tik, takıntı, korku, psikolojik rahatsızlıklar, kişinin ilişki sorunları, çok yemek yeme, ilişki genel durumu vb. birçok konuda değişimin kaynağı bilinçaltı.

Türkiye’de Bilinçaltı dilini bulup bu konuda uygulamaya yönelik bir çok kişisel gelişim metotlarından faydalanabiliriz. Bunlardan bir tanesi Refik Korkmaz Bilinçaltı dili öğreti ve uygulamaları. Edebiyat araştırmaları sonucu mitolojiden hareketle insan bilinçaltının okunması için Türk, Yunan, Arap, İran, Hint, Çin mitolojilerinin gidilebilecek en eski sözlü ürünlerine kadar, karşılaştırmalı araştırmalar yaparak 25 yıl çalışıp böyle bir sistemi kurup; seminerler yoluyla psikologlara, eğitimcilere ve araştırmacılara sunmaktadır.

İnsan bilinçaltının; milletlerin bilinçaltlarının küçük bir modeli olduğunu keşfeden Refik Korkmaz, dış dünyadaki kavramların bilinçaltımızdaki ve paralel evrendeki karşılıklarını öğretip, uygulatıp çokta başarılı sonuçlar almaktadır. Benim de en çok uyguladığım yöntemlerden bir tanesi. Yeni kalıplar ve yaşama şekli oluşturduğunuzda tekrardan kurtuluyorsunuz. Einstein “Hayal gücü bilgiden daha güçlüdür.” Derken hayal gücü hisseden zihninizi etkileyen ve programlamanızı sağlayan atölyedir.

Bilinçaltının önemini ve değiştirmede programlamada imajinasyon ve hayal gücümüzün  etkisi büyük rol oynar. Çalışmaların verimini kat be kat arttırır. Hayalleriniz sizin güç bantlarınızdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Zeynep Asu Bardakcıoğlu Arşivi
SON YAZILAR