Şule Taşkıran

Şule Taşkıran

Anahtar

Anahtar

Dünyada insanlara istediğinizi yaptırmanın tek bir yolu vardır. Bunu hiç düşündünüz mü? Evet sadece tek bir yol. Karşımızdaki kişide işi yapma isteğini uyandırmak. Unutmayın, başka hiçbir yol yok.

Hiç kuşkusuz, bir adamın sırtına tabancayı dayayıp size saatini vermesini sağlayabilirsiniz. İş görenlerinizi silahla tehdit ederek onların sizinle işbirliği yapmalarını isteyebilirsiniz. Elinizde bir kırbaçla yada başka bir şey ile gözdağı vererek bir çocuğa da istediğinizi yaptırabilirsiniz. Ancak bu zorba yöntemler sakıncalıdır ve geri tepebilir.

Birine bir işi yaptırmanın tek yolu, ona istediğini vermektir. Çok isteksiz ve bundan dolayı da işinde çok başarısız olan bir çalışan vardı, yöneticisi bu çalışanı motive etmek için güzel çalıştığı zamanlarda onu herkesin önünde övdü ve başarılı olduğunu daha da iyi olabileceğine inandığını söyledi. Adam her gün çok daha azimle, verimli bir şekilde çalışmaya başlamıştı . Dürüst bir övgü, eleştiri ve alaydan daha başarılı olmuştu.

İnsanları inciterek onları değiştiremezsiniz. Bir özdeyiş vardır; Bu yoldan ancak bir kere geçebilirim. Bu nedenle yapmak istediğimiz iyi işleri veya insanlara yapacağımız iyilikleri şimdi yapmalıyız.Ertelenmemeli veya ihmal etmemeliyiz çünkü bir daha bu yoldan geçmeyeceğiz.

İçten övgüler konusunda cömert davranmalıyız, insanlar sözlerinize değer verecek ve siz unutsanız da yıllarca bunları hatırlayacaklardır. Dürüst ve içten övgüyü esirgememeliyiz bu bizi başarıya ulaştıracak sihirli bir anahtardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Şule Taşkıran Arşivi
SON YAZILAR