Öznur İnanç

Öznur İnanç

Onlar Desteği Hak Ediyor

Onlar Desteği Hak Ediyor

Aynanın karşısına geçip şık giysilerinize bakarken; “Pek de yakışmış bana bu gömlek” diye güzel giysilerinize hayranlıkla bakarken lütfen giysilere emek veren ve gerektiğinde uykusundan feragat eden o tekstilcileri unutmayın. Patronundan işçisine kadar tekstilcilere teşekkür ve selamı esirgemeyin. Onlar bunu fazlasıyla hak ediyor. Çünkü unutmamalıyız ki herkesi onlar giydiriyor.

Peki, bu giysileri üretmek, mal etmek kolay mı? Tabii ki değil. Düşündüğümüz zaman onlara aslında ne kadar şükran borçlu olduğumuzu anlarız. Bu sebeple herkesin patronundan çaycısına, işçisinden ütücüsüne kadar tekstil sektörüne maddi manevi destek olması lazım. Ülke ekonomimizin kalkınmasında etkileri olan o kadın ve erkek işçilerin katkı ve emeklerini anlatmaya kelimeler yetmez. Onlar emek ve fedakarlık timsalidir. Zevkli giyimimiz için sağlıklarını feda edip, uykusuz geceler geçiriyorlar.

Konya her geçen gün kalkınan, kalkınmaya devam eden bir şehir. Konya’da ve Türkiye’nin birçok yerindeki tekstil fabrikalarını düşünün. Yüzbinlerce kişiyi etkileyen, azımsanmayacak kadar büyük bir rakamda istihdam sağlıyorlar.

Meraklısı olan, takip eden bilir; Bir zamanlar Türk Tekstili, dünyayı kuşatmıştı ancak kota koyan ülkeler set olmuştu. İnadına inadına tekstil ve üretime yönelik çalışmalarımızı ve girişimlerimizi maksimum standartlara çıkartarak ihya ve irşat olalım. O güzel emekçilerin Allah yardımcısı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öznur İnanç Arşivi
SON YAZILAR