Nihal Şahsenem Akköse

Nihal Şahsenem Akköse

Yakından Bakarsan Anlarsın

Yakından Bakarsan Anlarsın

Herhangi bir mevzuyu, hadiseyi yakından gören bir kişi ile uzaktan bakan, duyan kişi arasında büyük bir fark vardır. İkisi de konuyu bir şekilde bilir ama yakından görerek bilmek önemli. Bir hadiseyi yakından gören bir kişi yaşananları birden fazla, pek çok yönüyle görebilir, hissedebilir, anlayabilir. Uzaktan bakan, duyanlarsa mevzuyu tam olarak göremediği için hissiyatı da pek harekete geçmez.  Bundan dolayı onların yaptıkları değerlendirmeler, tespitler eksik olur.

Bir örnekle mevzuyu açmak gerekirse; Bir öğretmen öğrencisini ne kadar yakından tanırsa ona uygun bir eğitim metodu geliştirebilir. Öğrencisini keşfedemeyen, yaklaşamayan öğretmenin başarılı bir eğitim vermesi beklenemez.

Bir doktor hastasını yakından görmezse bırakın tedavi etmeyi, hastanın ölümüne bile sebep olabilir. Hastasını yakından gören bir doktor, doğru tespitler ve doğru tedavi yöntemleriyle kişiyi hastalıktan kurtarabilir.

Hayatın hangi alanında, nasıl bir rolde olursanız olun, unvanınız ne olursa olsun yakından bakmak, insanları yakından tanımak, samimi olarak yaklaşmak iyilik ve güzelliklere yol açar. Sıkıntılar ancak bu şekilde çözülür. Dertler bu şekilde ortadan kalkar.

Son dönemlerde bizim gazetemizde dahil olmak üzere birçok medya kuruluşunda bakanların, milletvekillerinin, parti genel başkanlarının, parti il/ilçe başkanlarının esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiğine dair yapılan haberleri görüyorsunuzdur. Devleti yönetenler ya da yönetmeye namzet olanlar vatandaşa yaklaşıyorlar. Sıkıntıları, sorunları dinliyorlar. Vatandaşın ne istediğini, beklentilerini anlamaya çalışıyorlar.

Benim şahsi kanaatim, kabul edersiniz, etmezsiniz size kalmış; Siyaset ile uğraşanlar artık vatandaşları yalnızca seçmen olarak görmeyi bırakmalıdır. Gördüğüm kadarıyla vatandaşların ekseriyetle siyasetçilik yapacak hali pek kalmadı. Çünkü vatandaşların yaşadıkları sorunlar, eksiklikler, sıkıntıların çoğu kişiden kişiye farklılık göstermiyor. Çoğu vatandaşın sorunu ortak. Siyasetçi gören esnaf, vatandaş ortak dertlerden, problemlerden bahsediyor. Dolayısıyla vatandaşların anlattıkları ortak sorunlar, ortak bir gayretle çözülmelidir. Nitekim vatandaşlar, çözüm iradesi arıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Nihal Şahsenem Akköse Arşivi
SON YAZILAR