Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Yeni Anayasa’yı anlamak

Yeni Anayasa’yı anlamak

Ülkemizde gündem çok hızlı değişiyor. Bugün olan bir şey daha eskimeden yeni gündemler ortaya çıkıyor, insanlar hangisine yetişeceğini şaşırıyor. Bir de suni gündemler ortaya atanlar var. Milleti oyalamak adına suni gündem oluşturanlar, gerçeklerin tartışılmasını istemeyenlerdir.

 

Özellikle  yeni Anayasa değişikliğiyle ilgili   ortaya atılanlar suni gündem yaratıcılarının işine gelmektedir. Meclis’te kabul edilen  yeni Anayasanın maddeleri konusunda milletin yeterli bilgisi olmaması ve bu konuda vatandaşa ayrıntılı bir açıklama yapılmaması suni gündem yaratıcıların işine gelmektedir. Hal böyle olunca sosyal medya başta olmak üzere yeni Anayasa taslağı hakkında binlerce yeni soru medyada dolaşmaktadır.

 

Terör ve Fırat Kalkanı harekatı konuları daha hala taze iken yeni Anayasa tartışmaları gündeme oturdu. Millet neye ve kime inanacağını şaşırıyor. Yeni Anayasa taslağı tartışılması gerekirken mecliste kim kimin bacağını ısırdı o konular ortaya çıkıyor. Meclis’te yaşanan iktidar- muhalefet kavgaları mahalle aralarındaki çocuklara kadar taşınmış durumda.

 

Bugün Türkiye’de altın ve dolardaki akıl almaz yükseliş vatandaşı kara kara düşündürüyor. Ekonomi çevreleri bunları tartışacakları yerine kim kiminle kavga etti, kim kimin bacağını ısırdı konularını tartışmaktadır.

 

İşin içine yumruklu kavga girince hemen birinci sıraya oturdu ve yeni Anayasa oylamasının önüne geçti. Ak Parti ve MHP oyları ile jet hızıyla geçen yeni Anayasa maddelerini millet ayrıntıları ile öğrenmek istiyor.

 

Aslında vatandaşın gerçek düşüncesi, bir haftada gerçekleşen oylamalarda kimin evet veya kimin hayır dediğinden ve kimin kiminle kavga ettiğinden çok Anayasanın kabul edilen yeni maddelerini anlamaya ihtiyacı var. Bu konuda yayın kuruluşlarına ve siyasilere büyük görev düşüyor.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR