Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Tıp Bayramı

Tıp Bayramı

Hepinizin de bildiği gibi 14 Mart günü Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. 14 Mart, 1827´de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet´in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı´ndaki Tulumbacıbaşı Konağı´nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulduğu gün olarak biliniyor.

Bu günü ölümsüzleştirmek için ilk Tıp Bayramı da 14 Mart 1919 tarihinde o zaman işgal altında olan İstanbul’da kutlanmıştır. Günümüzde ise  Türkiye´de tıp alanında çalışanlarının sorunlarının tartışıldığı, gündeme taşındığı, bilime yapılan katkılardan ötürü çalışanların ödüllendirildiği bir kutlama günü olarak kendisini göstermektedir.

Sağlığımızı emanet ettiğimiz doktorlarımızın tüm tıp çalışanlarımızın anıldığı, emeklerinin anımsandığı böylesine güzel bir gün olan 14 Mart Tıp Bayramı ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de kutlanmaktadır.

Özünde hizmet etmek ve hayat kurtarmak olan bu onurlu mesleğin yoğun bir sevgi ve özveriyle icra edildiği de bir gerçektir. Zorlu bir eğitim süreciyle başlayan doktorluk, daima yenilenmeyi, gelişmeleri izlemeyi, teknolojiyi takip etmeyi, bilimsel araştırmaların merkezinde olmayı gerektiren bir meslektir.

Bu doğrultuda bilime ve insanlığa hizmet noktasında çok önemli bir görevi yerine getirmektedir. Fedakar doktor  ve sağlık çalışanlarımız, bu kutsal görevlerini yaparken gece- gündüz , yağmur- çamur , bayram -tatil demeden büyük bir özveriyle durmadan var gücüyle çalışarak insan sağlığına hizmet etmektedirler.

Sağlıklı bir hayatın insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğu bilinciyle hareket eden doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız, büyük özveri ve üstün gayret sarf ederek, sağlıklı toplum olabilme yolunda mesleki aşk ve şevkle çalışan, insanlığa nitelikli yaşam sunmayı amaç edinmektedir.

Tüm zorluklara ve güçlüklere rağmen sağlıklı bireyler, sağlıklı toplum oluşturma yolunda ilerleyen, gayret eden tüm sağlık çalışanlarımızın, Tıp mensuplarının bayramını en içten dileklerimle kutluyorum

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR