Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Tesettür furyası başladı

Tesettür furyası başladı

Eskiden kapalı olan kişiler parmak ile gösterilirken şimdilerde tesettürlü giyimde büyük bir artış yaşanıyor. Bu artışa kayıtsız kalamayan markalarda televizyon ve gazetelere reklam vermeye başladılar.

 

Bir zamanlar şimdi reklamlarda gösterilen giyim içinde olanlara öcü gibi bakılıyordu. Ayrıca başı kapalı olarak okullara girmek yasaktı. Aynı şekilde işyerlerinde başörtülü çalışanlara ya başını aç ya da işi bırak deniliyordu. Başörtülerin üzerine takma saç (Peruk) takanları daha hiç birimiz unutmadık.

 

Şimdi insanlar Allah’a şükür istediği gibi giyinebiliyor. Kimse neden başın açık veya neden başın kapalı diye tedirgin edilmiyor. Bu serbestliğin getirisi ile bir çok bayan artık rahat rahat giyiyor,istediği gibi gezip dolaşabiliyor.

 

Tesettür diye bir moda çıkarttılar. Farz olan tesettür artık tarz oldu. İslam ile alakası olmayan bir çok kişi,vücut hatları aşırı derece de belirgin olan sözde kapalılar sokaklarda cirit atıyor anti Müslümanlar ise bunları baz alarak, Allah’ın emri tesettürlü giyinenlerle adeta  alay ediyor.

 

Kendini bilmez veya nasıl giyindiğini bilmez kişilerin giydikleri kıyafetlerle gerçek anlamda tesettürlü kişileri bir tutmak haksızlık olmaktadır. Tesettürdeki amaç vücut hatlarını belli etmemektir. Ancak şimdi  pazardan eşarp alan altına kot pantolon giyen bile ben tesettürlüyüm diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR