Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Tebrikler TRT

Tebrikler TRT

Ülke olarak mübarek ramazan ayının manevi havasını soluduğumuz bu günlerde, devletin televizyonunda ülkemizde ilk defa güzel Kur’an okuma yarışması yapılmaya başlandı. Ramazan ayının manevi havasını tamamlayan ve  doyumsuz bir zevk veren bu program insanlarımız üzerinde büyük heyecan yarattı.

 

Aslında şimdiye kadar olması gereken ve geç kalınmış bir program diye düşünüyorum. Yüzde 98’i Müslüman olan bir ülkede böyle bir yarışmanın televizyon aracılığıyla 2017 yılında yapılıyor olması aslında bize büyük bir ayıp yüklemektedir.

 

Şimdiye kadar Türk toplumuna aykırı dizilerin kol gezdiği televizyonlardaki dizileri izleyerek milli benlik ve bünyeden uzak kalanların  mutlaka seyretmesi gereken bir program. TRT her gece çok güzel bir ortamda,  sevilen bir sanatçı sunucu, işinin ehli jüri ve seyircilerle bir şölen yaşatıyorlar.

 

İnsan bundan önce böyle programlar neden yapılmıyor diye sorası gelir. Demek ki  milletin verdiği vekaletle, devleti yönetenler, milletin istediği gibi yönetirse, böyle güzellikler yaşanabiliyormuş.  Milletin aidiyetlerini görmeden bu devleti yıllarca yönetenler, kendi kültürümüzden kopuk, batının çürük , kokuşmuş, bitmiş kültürünü dayatmaktaydılar.

 

Laiklik perdesi altında bizi dinimizden alıkoyarken, diğer taraftan devlet televizyonunda bile, caz, piyano ve kilise müzikleri, bale, oratoryo, ve çoğunlukla büyük orkestraların konserleri yıllarca, saatlerince izlettirdiler. Sanatsal faaliyetler  olamaz demiyoruz, ama bir tarafta da bizim kendi kültürümüz unutturulmaya çalışılıyordu. Milletin kültürüne ve sosyal yapısına uygun sanatsal faaliyetler büyük ihtiyaçtı.

 

Bundan yirmi yıl önce, böyle bir şey olacak deseler inanmazdık, otuz sene önce olsa, söyleyeni susturur, kimse duymasın, irticacı diye bağırırlar derdik. Ama şükürler olsun. Bu tür faaliyetlerin diğer televizyon ve radyo kanallarına da örnek olmasını bekliyoruz.

 

Ülkemizin ve milletimizin böyle güzelliklere ihtiyacı var. Etrafı ateşle çevrili, hrıstıyan ve Yahudilerin birlik ederek, rahat bırakmadığı, terör ve her türlü alanda,  saldırı altındaki milletimize, bu tür programlar güç ve kuvvet verecektir.  Diğer televizyonların zaman geçirmeden, bu programlara yönelmesi gereklidir. Milletimizin sosyal yapısına zarar veren evlenme programları yerine bu tür programlar konulmalıdır.

 

Başta TRT yöneticileri olmak üzere, bu konuyla ilgili katkısı olan herkese şu mübarek günlerde şükranlarımızı sunuyoruz. Sebep olan ve her kademesinde görev alanlardan Allah razı olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR