Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Referandumun ihtarları

Referandumun ihtarları

Bütün dünyanın gözlerini dikerek izlediği referandum Türk milletinin büyüklüğüne yakışır bir şekilde ve bütün dünyaya örnek olacak bir katılım oranı ile başarıyla sona erdi. Vatandaş kendisini 2071 hedefine ulaştıracak olan sistemi hayata geçirmiş oldu.

Bir sürü kışkırtmalara ve provokatörlere rağmen vatandaşın sağduyusu galip geldi ve huzurlu bir seçim ortamı geçirildi. Büyük Türk milleti atalarından aldığı cumhuriyet ve demokrasi emanetini dünyanın, batının, Amerika’nın, Avrupa’nın, iç ve dış düşmanların tüm engellemelerine rağmen Türklük gururuna onuruna yakışır şekilde çok şükür yüzünün akıyla görevini yaptık. 
 17 Nisan tarihinde öyle birilerinin dediği gibi  hiç bir muhtar ve bürokrat görevinden alınmadı. Hiç bir lokanta kapanmadı hiç kimsenin düzeni bozulmadı.  Ve hatta hiçbir Türk vatandaşı İzmir’den denize dökülmedi.

16 Nisan seçimlerinde vatandaş  siyasi partilere ihtar vererek bir kere daha büyüklüğünü gösterdi. Öncelikle iktidar partisi Ak Parti’ye içinizdeki çürük elmaları temizlemeleri gerektiğini, öndeyiz diye rehavete kapılanların temizlenmesi gerektiğini sandıkta söyledi. Görevinizi layıkıyla yerine getirmezseniz Recep Tayyip Erdoğan’a rağmen oylarınızı düşürürüm sinyali verdi.

Muhalefet partisi CHP’ye de, kulaktan dolma ve yalan dolan politikasıyla siyaset yaparsanız, milleti saf yerine koyarsanız, kendinize sizi ileriye taşıyacak yeni bir lider bulmasanız ve de söylemleri ile halkı galeyana getirmeyen vekiller seçerseniz işiniz zor. Ama size 2019 yılına kadar bir süre tanıyorum, bu sizin son şansınız dedi.

Referandum sürecinin mimarlarından olan MHP’ye de artık birbirleri ile uğraşmaktan vazgeçmeleri,milliyetçi ve muhafazakarlarla dirsek temasına geçerek, güçlü bir MHP yaratmazsanız işiniz zor dedi. Şayet öyle olmazsa kemikleşmiş yüzde ondan başka oy alamazsın ihtarını da vermiş oldu.

Ülkenin gelişmesinin kilit taşı sanayicilere de şayet üretimi arttırmazlarsa, bunca imkanlara rağmen ihracatı artırmazlarsa, sadece kendisini ve kazancını düşünür de ülkenin kalkınmasını göz ardı ederse bir daha şimdiki huzuru zor bulursunuz ihtarını da vermiş oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR