Mustafa Ekmekcioğlu

Mustafa Ekmekcioğlu

Referandum süreci resmen başladı

Referandum süreci resmen başladı

Günlerdir konuşulan ve ülkenin bir numaralı gündem konusu olan referandumla ilgili son kararı Yüksek Seçim Kurulu vererek, referandumun 16 Nisan Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Referandum sürecide resmen başlamış oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Cuma günü Aksaray’da başlattığı “evet” kampanyası ile ülke referandum sürecine resmen başlamış oldu. Artık ülke olarak referandum sonuçlarına kilitlendik.

Artık 16 Nisan’da sona erecek  bir referandum var.  Ülke olarak  en büyük görevimiz 18 maddelik anayasa değişikliği üzerinden, müzakere edilerek yapılmasını sağlamaktır. Konu saptırılmamalı. Geleceğe siyasi yatırım yapma basitliğine düşülmemeli. Sorumlu davranılmalı. Birbirimize saygılı olmalıyız. Kardeşliğimiz her şeyin önünde.

Dört bir yanımızı çeviren ve zayıf anımızı kollayan düşmanlarımıza fırsat verilmemeli.

Su uyur, düşman uyumaz. Zayıf zamanımızı kollar. Gücümüzü birbirimize karşı değil, düşmanlarımızın oyunlarını bozmakta kullanalım. Birbirimizi yıpratmayalım.Ülkemizin şu anda en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var.

Referandum süresince karşılıklı fikir alış verişinde bulunabilen olgunluğa ulaşabilirsek, “evet” veya “hayır” dünyanın sonu değil. İyi niyetle, yanlış karar düzeltilebilir. Ya, kutuplaşarak birbirimizin yüzüne bakamaz duruma gelirsek! 1982 Anayasası’nın bazı maddeleri defalarca düzeltilmedi mi? Bütün siyasi partiler; kardeşliğimiz, birliğimiz, bütünlüğümüz konusunda hassasiyet göstermeli. Ortak konularımızdan taviz vermemeliyiz:

Referandum imtihanını yüz aklığıyla vermeye çalışalım. Herkes meydanlarda ve halkla yapacakları toplantılarda Anayasa değişikliği metni üzerinde düşüncelerini özgürce söylemeli, müzakere ve analizleri yapabilmeli. Kimse kimseyi düşüncesi veya fikri konusunda zorlayıcı etkiler yapmamalı.

Referandum süresince önce ülkemizin çıkarlarını düşünmeliyiz. Ülkemize zarar verecek, iç ve dış düşmanlarımızın iştahını kabartacak eylem ve söylemlerden son derecede kaçınmalıyız. Referandumun sandıkta olacağını bilerek herkes özgürce düşüncesini sandığa yansıtmalı ve çıkan sonuca hep birlikte saygı göstermeliyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Ekmekcioğlu Arşivi
SON YAZILAR